Mutatjuk, mikor érkezik meg a lehűlés és az első hó Szlovákiába

Mutatjuk, mikor érkezik meg a lehűlés és az első hó Szlovákiába

Szlovákiában nem sokat változik az időjárás a következő hetekben, amit továbbra is az anticiklon befolyásolj.

Napközben 18 Celsius-fokig melegszik fel a levegő hőmérséklete. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) grafikai előrejelzése szerint éjszaka egyes területeken legfeljebb mínusz 4 Celsius-fokig süllyedhet a hőmérséklet. A meteorológusok csak szerdán és csütörtökön számítanak időnkénti csapadékra.

„Az október 26-tól, szombattól október 28-ig, hétfőig tartó időszakban összességében a normál felett lesz a hőmérséklet” – közölték a meteorológusok.

Mikor jön a lehűlés és a hó?

Hírdetés

Az iMeteo.sk portál tájékoztatása szerint az anticiklon október végén „távozik”, és csapadékosabb, atlanti levegő kezd beáramlani térségünkbe, ami csapadékot hoz magával és a hőmérséklet is enyhén csökken.

„November első dekádja az ünnepekkel együtt változékony időt hoz, 5–12 Celsius-fok közötti nappali hőmérséklettel, de mivel több lesz a felhőzet és csapadék, az éjszakai hőmérséklet is mérséklődik, és csak elvétve lehet fagy”.

Márton valószínűleg meghozhatja az első havat. „A hosszú távú előrejelzések azt mutatják, hogy a november 9–10-i hétvégén jelentős időjárási változás következhet be” – jósolják a meteorológusok, hozzátéve, hogy napközben nullától 8 Celsius-fokig alakulhat a hőmérséklet, és az ilyen hőmérséklet már a hóhatár csökkenését hozza magával.

„Szlovákia északi régióiban jelenhet meg az első havazás, ami azonban novemberben viszonylag gyakori dolog” – közölték a meteorológusok.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »