Mutatjuk melyek Szlovákia legmegbízhatóbb nemzeti intézetei

Mutatjuk melyek Szlovákia legmegbízhatóbb nemzeti intézetei

A Median SK társaság 2023 novemberében és decemberében végzett egy felmérést, melyben a legmegbízhatóbb nemzeti intézetekeket keresték. 

Az elvégzett kimutatásokból megállapítható, hogy a lakosok körében a tűzoltó- és mentőszolgálat számít a legmegbízhatóbb intézményei. Az emberek 82%-a bízik bennük, míg 8%-uk nem. Őket követi a hadsereg, a lakosok 58%-a bízik, 31%-uk pedig nem bízik a testületben. A harmadik legmegbízhatóbb intézménynek az önkormányzatok számítanak, náluk ez az arány 52% a 37%-kal szemben. A rendőrségben a lakosok 43%-a bízik, 47%-uk bizalmát azonban nem sikerült elnyerniük. Érdemes talán kiemleni néhány negatív statisztikát is.

Hírdetés

A bíróságokban mindössze a szlovák polgárok 23%-a bízik meg, a parlamentnél ez a szám még alacsonyabb, mindössze a lakosok 16%-át sikerült meggyőzniük.

A nemzetközi intézmények közül a V4 számít a legmegbízhatóbbnak, a kitöltők 55%-a jelölte meg megbízható szervezetként. A NATO-t a megkérdezettek 48%-a, az Európai Úniót a 46%-uk tartja megbízhatónak. A felméréseket november 13 és december 17 között végezték, amelybe összesen 1086-an kapcsolódtak be.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »