Mutatjuk, hogyan tarthatók meg a kulturális rendezvények

Mutatjuk, hogyan tarthatók meg a kulturális rendezvények

Hétfőtől, május 10-től a piros és a rózsaszín besorolású járásokban, tehát azokban, ahol másod- és elsőfokú riasztás van érvényben, bizonyos feltételek mellett megtarthatók a színházi előadások, a szabadtéri filmvetítések és egyéb audiovizuális előadások, a koncertek, a zenés-táncos rendezvények, a különféle kiállítások, fesztiválok, kulturális és művészeti tárlatvezetések.

Az iskolaköteles gyermekeknek vagy iskolai csoportoknak szánt rendezvények nem engedélyezettek, ahogy az interaktív előadások sem.

A látogatóknak 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-RT vagy LAMP tesztet, illetve 24 óránál nem régebbi antigén tesztet kell felmutatniuk. A tesztigazolás felmutatásának kötelezettsége alól mentesülnek a 10 év alatti gyerekek, a beoltottak, illetve azok, akik már átestek a COVID-19 betegségen.

A szervezőknek pontosan tudniuk kell, hogy mennyien vesznek részt egy adott rendezvényen, a rendezvény után pedig két hétig meg kell őrizniük a látogatók telefonszámát és e-mail címét.

Hírdetés

A rendezvényeket csak arcmaszkkal vagy reszpirátorral lehet látogatni, a tisztiorvos aktuális rendeletével összhangban.

A rendezvények 50 százalékos nézőkapacitással tarthatók meg. Szabadtéren legfeljebb 200, belső térben pedig legfeljebb 150 néző foglalhat helyet. Csak ülőhelyek engedélyezettek.

Csak minden második helyet szabad elfoglalni, javasolt a sakktáblaszerű ültetés.

Magától értetődő a kézfertőtlenítés és a rendszeres szellőztetés. Frissítő csak a szabadban fogyasztható, ebben az esetben az asztalok között legalább kétméteres távolságot kell hagyni.

(tasr, Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »