Mutatjuk, hogy melyik kerületben a legdrágábbak az ebédek

Mutatjuk, hogy melyik kerületben a legdrágábbak az ebédek

A legdrágább ebédek a Nagyszombati kerületben vannak, ahol az idei első negyedévben egy ebéd átlagos ára 9,60 euróra emelkedett. A legolcsóbb ebédek viszont a Trencséni kerületben voltak, ahol átlagosan 7,69 eurót fizettek a vásárlók. Erről az ebédjegyek és étkezési kártyák szolgáltatója, az Edenred cég tájékoztatott.

A második legmagasabb árak átlagosan a Kassai kerületben voltak, ahol az ebéd ára elérte a 9,07 eurót, a harmadik pedig a Besztercebányai kerület 8,88 euróval. Őket követi a Zsolnai kerület (8,52 euró), a Nyitrai kerület (8,30 euró), a Pozsonyi kerület (8,23 euró) és az utolsó előtti az Eperjesi kerület, ahol az ügyfelek átlagosan 8,20 eurót fizettek egy ebédért.

Hírdetés

Az elmúlt évben átlagosan a Kassai kerületben fizettek a legtöbbet az ebédekért, ahol 17%-kal nőttek az ebédárak. Éves összehasonlításban az Eperjesi kerület áll a legjobb helyen, ahol az ebédárak mindössze 2,5%-kal emelkedtek. A tavalyi év egyes hónapjait tekintve a december volt a legdrágább a Nagyszombati kerületben, ahol 10,80 euró volt az átlagos ebédköltség.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »