Mutatjuk Gyurcsány legfrissebb arcátlanságát

Mutatjuk Gyurcsány legfrissebb arcátlanságát

A DK-elnök szerint Hitler ellen is összefogtak anno, ezért nyugodtan támogathatja az ellenzék az antiszemita jelöltet.

Az InfoRádió Arénájának szerdai vendége Gyurcsány Ferenc volt. A Demokratikus Koalíció elnökét többek között a judapestező Bíró Lászlóról, mint az ellenzék közös jelöltjéről is kérdezték.

„Elnök úr, Bíró László judapestező meg cigányozó képviselő, az hogy fér bele a DK értékrendjébe?” – tette fel a kérdést az InfoRádió műsorvezetője. „Amit mondott, az sehogy, természetesen sehogy” – válaszolta Gyurcsány Ferenc, majd magáról a jelöltről szólva elmondta, hogy szerinte „mára a szélsőséges párt Magyarországon nem a Jobbik, hanem a Fidesz”.

Gyurcsány szerint nem akadály, „hogy a Jobbik történetéből el fognak még jönni ilyen mondatok a múltból”

A pártelnök ugyan elismerte, hogy a „Jobbiknak szélsőséges a múltja”, amely „kísérti őket”, azonban hozzátette „nagy várakozással és figyelemmel” kísérik „ezt az iszonyatosan nehéz folyamatot, ahogyan egy mérsékelt jobbközép pártot kívánnak csinálni a Jobbikból”.

Gyurcsány Ferenc a továbbiakban a judapestező Bíróról szólva úgy fogalmazott: „Churchill mondta valamikor ott a ’40-es években, hogy tudják, hogyha Hitler megtámadja a poklot, akkor én besétálok a képviselőházba, és mondok pár jó szót az ördögért. Szerintem ezt mindenki érti. Mindenki érti, hogy miközben iszonyatos mondatok hangoztak el, igaza van, van itt egy új szakasz, az ellenzéki polgári demokratikus szövetségben csak olyan pártok és csak olyan szereplők szerepelhetnek, akik többek között az emberi méltóság tiszteletét mindennél fontosabbnak tartják. Én a mostani Jobbikot, annak a törekvéseit ilyennek látom, és nem is hallottunk tőlük az elmúlt időszakban ilyen szövegeket” – mondta a DK elnöke, majd mintegy összegezve hozzátette: „a jelen és a jövő remélt sikerét nem fogja megakadályozni, hogy a Jobbik történetéből el fognak még jönni ilyen mondatok a múltból, egészen biztos vagyok benne”.

Hírdetés

A judapestező Bíró ellen Koncz Zsófia indul

Az október 11-i szerencsi időközi választáson a baloldali összefogás a fentieknek megfelelően Bíró Lászlót indítja jelöltként. Annak ellenére is, hogy mint arról beszámoltunk, Bíró korábban rasszista, antiszemita megjegyzéseket tett a Facebookon. Budapestet például Judapestnek, az izraeli turistákat pedig „tetűcsúzdásoknak” nevezte.

A Fidesz jelöltje az elhunyt Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia lesz.

Az InfoRádió kapcsolódó teljes adását ide kattintva hallgathatják vissza.

www.mandiner.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »