Mutatjuk az eredményt – 377 külhoni óvoda adventi eseményét karolja fel a Rákóczi Szövetség

Mutatjuk az eredményt – 377 külhoni óvoda adventi eseményét karolja fel a Rákóczi Szövetség

Annak érdekében, hogy a karácsonyi készülődés a külhoni magyar óvodás gyermekek számára minél szebb és tartalmasabb lehessen, a Rákóczi Szövetség pályázatot hirdetett Magyar Iskolaválasztási Programja által érintett óvodák, óvodai csoportok karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásainak támogatására.

A pályázat arra irányult, hogy az óvodán belüli közösségi programokat – kézműves foglalkozások, mézeskalácssütés, adventi koszorú készítése, betlehemes játék, bábfoglalkozás… – felkarolja.

Hírdetés

A pályázaton 50 ezer forint keretösszegű támogatást igényelhettek a külhoni magyar óvodák. A kérelmeket a Szövetség honlapján november 28-ig nyújthatták be. A Rákóczi Szövetség kiemelten fontosnak tartja, hogy a magyar iskolaválasztásban és ezáltal magyar megmaradásban kulcsszerepet betöltő óvodákat támogassa és az ott dolgozó pedagógusok munkáját megbecsülje és megköszönje.

A 377 sikerrel pályázó óvoda listája az alábbi címen érhető el: https://rakocziszovetseg.org/2022/11/28/karpat-medencei-ovodai-palyazat-2022-eredmenyek/

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »