Muszlimokat, leszbikusokat, skizofréneket lehet ölelgetni Sepsiszentgyörgy fõterén

Muszlimokat, leszbikusokat, skizofréneket lehet ölelgetni Sepsiszentgyörgy fõterén

„Muszlimok”, „leszbikusok”, „romák” és „skizofrének” kérik a sepsiszentgyörgyi járókelőket, hogy amennyiben gondolják, öleljék meg őket.

Az esemény kerete, hogy olyan diákok vannak most ott, akik egy nemzetközi képzésen vesznek részt az Erasmus Plus program keretén belül, itt kaptak olyan feladatot, hogy ifjúsági kampányokat építsenek fel és ültesseneke gyakorlatba.

Az előadássorozatok fő témája a rasszizmus és idegengyűlölet, melynek gyakorlati részeként a diákok rögtönzött városi kampányt indítottak ezen témakörben.

Hírdetés

A Free Hug nevet viselő gyakorlat során a résztvevők beöltöztek muszlimnak, vagy „skizofrén vagyok” illetve „leszbikus vagyok” feliratú táblákat aggattak magukra. Ezen gyakorlat célja a helyi lakosok hozzáállásának a megfigyelése volt, illetve a másság elfogadtatásának az előreléptetése kis városokban.

Grüman Éva Orsolya a program egyik szervezője, elmondása szerint a Free Hug kezdeményezés nagyon sikeresnek bizonyult. „ Eleinte húzódtak az emberek, de aztán jöttek fiatalabbak és idősebbek is akik nyitottabbak voltak az ölelésre. Nekem az elvárásaimat felülmúlta”. – tette hozzá.

Az egy héten át tartó képzés során, további nem szokványos jelenségekre és eseményekre bukkanhatunk Sepsiszentgyörgy városában. (hírszerk)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »