Muszlimok ezrei térnek a keresztyén vallásra észak-Irakban

Muszlimok ezrei térnek a keresztyén vallásra észak-Irakban

Ezrével térnek a muszlimok észak-Irakban a keresztyénségre, azután, hogy szembesültek az ISIS által elkövetett borzalmakkal: egyszerűen elegük van az iszlámból. – írja a The Gospel Herald.

Egyre több és több muszlim vallású kurd fordul Krisztushoz, azután, hogy szembesültek az ISIS és az ahhoz hasonló szélsőséges csoportok brutalitásával, akik mindezeket a borzalmas tetteket Allah nevében követik el – nyilatkozták keresztyén segélyszervezetek.

Egy szolgálati vezető, aki az Iraki Kurd Régióban tevékenykedik, mondta a Christian Aid Mission-nak, hogy szervezete alig bír lépést tartani a  Krisztusról és a Bibliáról tanulni akaró menekültek nagy számával, ami növekvő tendenciát mutat, mióta az ISIS a régió számos területét elfoglalta.

„Egyszerűen elegük van az iszlámból” – mondta. – „Az emberek egyszerűen éheznek a Krisztusról való tudásra, főleg, amikor csodákról, gyógyulásról, könyörületről és szeretetről hallanak.”

Hozzátette: „Bármilyen borzasztó és iszonytató az ISIS, szívességet tettek nekünk, mert jöttek és elkezdték lemészárolni az embereket, mondván, hogy mindezt a Korán szavai alapján teszik. Szóval, most nekünk nem kell sokmindent mondanunk, elég, ha az igazságot hirdetjük.”

Az ENSZ által kibocsátott számadatok szerint az Iraki Kurd Régióban 900 000 menekült tartózkodik, ebből 233 000 érkezett Szíriából, a többiek pedig Irak más régióiból. Ahogy a kurdokat, akik észak-Szíriából menekültek ide, úgy azokat a terroristák által még 2004-ben elfoglalt Anbar tartomány városaiból érkező arabokat is befogadták itt.

A szolgálati igazgató azt nyilatkozta, hogy a szervezete segítséget nyújt ezeknek a hajléktalan embereknek, akár sátrakban, akár bármilyen olyan megrongálódott, vagy befejezetlen házban, melyet menedékként lehet használni, valamint takarókkal, paplanokkal, fűtőberendezésekkel, étellel és pelenkákkal, ugyanis ezekre továbbra is nagy az igény.

Hozzátette, hogy később, azután, hogy ezen tetteikkel megmutatták a menekültekkel Krisztus szeretetét, a szeretetszolgálati dolgozók Bibliákat is vittek nekik.

„Segítünk nekik, mert szeretjük őket, és talán a következő alkalommal, amikor meglátogatjuk őket, beszélhetünk nekik Jézusról, és adhatunk nekik Bibliákat is” – mondta – „Hiszünk Isten szavának erejében. Nincs köztünk sok pap, nincs velünk sok misszionárius, de ott van számunkra Isten Igéje, amit ki tudunk nyomtatni, meg tudunk vásárolni és el tudjuk juttatni az embereknek.”

Hírdetés

A vezető azt is mondta, hogy nagy ébredés van a muszlimok körében észak-Irakban jelenleg, idézve számtalan keresztlevelet, melyeknél maga tanúskodott, vagy amikről  más helyi gyülekezetektől hallott.

Azt mondta: “Rendben van, [amiről beszélsz nekem,] de én muszlim vagyok, nem lehetek keresztyén – nagy családom van, és az apám egy nagyon szélsőséges radikális.” – mesélte az igazgató – „Én erre azt mondtam: ’Nem arra kérlek, hogy keresztyén legyél. Nem akarom a vallásodat megváltoztatni. Csak azt akarom, hogy olvasd a Bibliát, hogy tudd meg, ki is volt Jézus Krisztus. Azt akarom, hogy legyél kapcsolatban Istennel’.”

A kurd muszlim ezt elfogadta ezeket, és elkezdte olvasni a Bibliát a feleségével és számos gyermekeivel. Egy idő után ez az ember megkereste a szolgálati vezetőt, egy kérdéslistával, melyet azalatt csinált, hogy olvasott, és egy napon információkat kért az iszlám prófétájával kapcsolatban is.

A meglepődött igazgató, aki általában nem beszélt az iszlámról, adott neki egy részleges jellemzést Mohamedről, ami nem foglalt magában semmilyen sértő dolgot a vallásalapítóról.

„Azt mondtam neki: ’Miért teszed fel nekem ezt a kérdést’?” – mesélte – „Erre ő azt válaszolta: ’Tudod mit? Nem szeretem többé Mohamedet.’ Boldog voltam, de meglepett, szóval ezt kérdeztem: ’És most hogyan tovább?’ Erre ő: ’Keresztyén akarok lenni.’ Azt feleltem: ’Úgy emlékszem, régebben azt mondtad, nem akarsz keresztyén lenni.’ Mire ő: ’Ó, meggondoltam magam.’ Így megmenekült, megváltást nyert.”

A szolgálati igazgató kiemelte, hogy Isten Igéjének van hatalma megváltoztatni az embereket minden ceremónia nélkül is. Felelevenítette egy másik emlékét is, amikor egy Sharia iskola alkalmazottai kértek tőle 21 Bibliát, egy összehasonlító vallástudományi órára, hogy ellássák a tanulókat elegendő kritikai információval a Biblia kapcsán, hogy így azok át tudják majd téríteni a keresztyéneket a saját hitükre.

„Néhány hónap múlva, miután a tanulók végigvették a Bibliát, öt tanuló megtért.” – tudósított a szolgálati vezető. – „Felhívtak engem, és azt mondták: ’Végeztünk az iszlámmal’.”

A tanár, felháborodva az áttérések miatt értesítette a hatóságokat, akik beidézték a szolgálati igazgatót. Miután megkérdezték, hogy megpróbálta-e bármilyen módón rávenni a hallgatókat az áttérésre, ő elmagyarázta, hogy nem is ismerte őket, egyszerűen Bibliákat biztosított számukra az iskola kérésére.

A hatóságok megerősíttették ezt a tanárral is, majd a tanulókat is kihallgatták, hogy miért tértek át.

„Az egyik ezt mondta: ’A Biblia erős, hatalommal teli, és megváltoztatta az életünket.’ Erre azt mondta a kihallgatást végző  rendőr: ’Rendben, akkor mindenki mehet, nincs szó bűncselekményről.’ Miután elbocsátotta az embereket, megkérdezett: ’Tényleg igaz, hogy a Bibliának megvan a hatalma arra, hogy megváltoztassa az életeket?’ Mire én ezt mondtam: ’Természetesen. Számtalan életet megváltoztatott már mindenfelé.’ Erre ő annyit kérdezett: ’Kaphatok én is egyet’?”

Ha segíteni akarsz az Irakban tevékenykedő misszionáriusoknak, látogasd meg a Christian Aid Mission honlapját.

Orientalista.hu –  Crusader


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »