Muszlim ukáz a Twitternek: le kell tiltani Wilderst!

Muszlim ukáz a Twitternek: le kell tiltani Wilderst!

Egy Hollandiában működő iszlám szervezet az ismert közösségi oldalt sem fél beperelni, amennyiben az továbbra sem tiltja le a bevándorlásellenes holland politikust.

Bekeményítenek a Hollandiában élő muszlimok. Egyik szervezetük, a 144 hollandiai török mecset feletti hatáskörrel rendelkező Török-Iszlám Kulturális Szövetség felszólította a Twittert, hogy tiltsák le Geert Wilderst, a holland Szabadságpárt elnökét.

A szervezet ügyvédje, Ejder Köse szerint Wilders az „iszlamofób” bejegyzéseivel rendre megsérti a közösségi oldal felhasználói szabályzatát, ezért megérdemelné a tiltást.

Amennyiben pedig a Twitter nem hajlandó eleget tenni a követelésnek, a szervezet négy országban is feljelentést fog tenni az amerikai székhelyű cégóriás ellen. Törökország, Marokkó, Pakisztán és Indonézia azért lenne megfelelő helyszín a bírósági eljárásra, mert mind a négy államban büntetik az iszlám vallás meggyalázását.

nyilatkozta az Algemeen Dagblad című holland lapnak Ejder Köse.

Hírdetés

Az ügyvéd külön kiemelte a jobboldali politikus egyik korábbi posztját, melyben egy Mohamed-karikatúrát kommentált az alábbi szöveggel:

Több mint egymilliárd muszlim példaképe az a Mohamed, aki pedofil, tömeggyilkos, terrorista és nem utolsósorban őrült volt.”

A Török-Iszlám Kulturális Szövetség nem először állt bele Geert Wildersbe: idén márciusban egy, ugyancsak az ismert közösségi oldalra posztolt videó miatt tettek ellene feljelentést. A kérdéses videóban az iszlámot a diszkriminációval, az erőszakkal és a terrorizmussal azonosították. A holland ügyészség akkor nem indított nyomozást.

Horváth Tamás – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »