Muszlim banda rontott egy házra, azt hitték, keresztény templom –

A közel-keleti eseményekkel foglalkozó Memri TV feltöltött az internetre egy felvételt, amelyen az látható, hogy egy muszlim tömeg kövekkel ostromolja meg egy kopt család házát. A közösség körében az a hír terjedt el, hogy az épületet keresztény templomként akarják használni.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A Facebookra feltöltött videóban az látható, hogy az egyiptomi Saft Al-Kharsa településen a muszlim tömeg kövekkel dobálja meg a kopt családok otthonául szolgáló épületet.

Hírdetés

A felvételt egy kopt keresztény készítette, aki éppen a lakásának erkélyén állt. Helyi értesülések szerint a támadássorozat azután következett, hogy a helyi mecsetben elterjedt a pletyka, a koptok keresztény templommá alakítják át a házaikat.

A hatóságok korábban eljárást indítottak Ishaq Fahim ellen, aki az otthonát templomnak használta, mivel a legközelebbi istentiszteleti hely a 10 kilométer távolságra levő szomszéd faluban volt.

A rendőrség figyelmeztette Fahimot, hogy ne használja a házát vallási célból. A támadásokat követően a férfit letartóztatták a muszlim tömeg jelenlétében és azt követelték tőle, hogy írjon alá egy határozatot, mely kimondja, hogy az otthonát sosem használja ilyen célra.

atv.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »