Muravidéki magyarok a parlamentben

Nem kisebb presztízsű helyen, mint a szlovén országgyűlés nagy üléstermének előterében nyílt meg a „Muravidéki magyarok” című kiállítás március 20-án.

A megnyitón zengett az aula a muravidéki kétnyelvű általános iskolák és a Lendvai Kétnyelvű Középiskola diákjainak dalaitól, akik két autóbusszal érkeztek Ljubljanába. Az ünnepi előadást a március 15-ei központi megemlékezés méltóságteljes műsorrészletei szolgáltatták.

Hírdetés

A rendezvényen Horváth Ferenc, a szlovéniai magyar nemzetiség parlamenti képviselője és Urška Klakočar Zupančič, a szlovén országgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket. Az elnök hangsúlyozta, hogy a Szlovéniában élő magyar közösség gazdag kulturális öröksége Szlovénia kulturális mozaikjának egy kitörölhetetlen darabkája. Horváth Ferenc, a kiállítás ötletgazdája elmondta, hogy különböző kiadványokon, kézműves termékeken, valamint a kiállított hetési népviseleten keresztül szerették volna bemutatni az országgyűlési képviselőknek, illetve az országgyűlés alkalmazottjainak a muravidéki magyarság életét, múltját, jelenét és remélhetőleg jövőjét is. A kiállítást az MMÖNK támogatta, szakmai részét az MNMI dolgozta ki a kulturális örökségre, a szellemi örökségre, valamint a gasztronómiára alapozva. A kiállítás március 27-ig volt megtekinthető.

 

The post Muravidéki magyarok a parlamentben appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »