Munkácson végezte idei utolsó szűrővizsgálatát a Katolikus Karitász Orvosmissziója

Munkácson végezte idei utolsó szűrővizsgálatát a Katolikus Karitász Orvosmissziója

Százhúsz gyermek és felnőtt prevenciós szűrését végezte el december 9–10-én Munkácson a Katolikus Karitász Orvosmissziója.

A szokásos vizsgálatokon túl ez alkalommal 12 év alatti gyermekeket és betegséggel küzdő felnőtteket ultrahanggal is vizsgáltak a Karitász orvosai. A szemészeti szűrés során több mint ötven szemüveget írtak fel a rászorulóknak.

Az önkéntes orvoscsoport szeptemberben, a misszió megalakulásának hatodik évfordulóján indította újra Kárpátalján szűrővizsgálatait, melyeket a háború kitörése óta ebben a régióban felfüggesztett.

Hírdetés

A karitász orvosai 2023-ban tizenegy misszióban jártak a határon túl és 2017 óta összesen 65 alkalommal vizsgáltak gyermekeket és felnőtteket Kárpátalján, Erdélyben és a Délvidéken. Vizsgálataikat a történelmi Magyarország legtávolabbi pontjain is rendszeresen végzik. A kezdetektől összesen közel 11 ezer gyermek és felnőtt vizsgálatát és nőgyógyászati rákszűrését végezték el, több mint ezer szemüveget írtak fel és adtak át, továbbá ezeregyszáz lúdtalpbetétet osztottak ki.

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó: Vermes Tibor

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »