Münchenben bemutatkoztak az első magyar Leopard tankok – Képgalériával

Münchenben bemutatkoztak az első magyar Leopard tankok – Képgalériával

2018 decemberében a teljes magyar sajtót bejárta a hír,  új tankokat vásárol a Magyar Honvédség. A világ élvonalába tartozó, német Leopard tankok érkezése tulajdonképpen azokat is lázba hozta, akik a műanyagkatonákban is egy militarista diktatúra lángoktól vöröslő lázálmait látják. Münchenben ma bemutatták annak a tizenkét tanknak az első két példányát, amelyek hamarosan megérkeznek a Honvédség állományába.

A honvedelem.hu szakportál azt írja, a Krauss-Maffei Wegmann (KMW) müncheni gyárában mutatták be a Magyar honvédség és a szaksajtó képviselőinek az első két,  Leopard 2A4 típusú harckocsit, amelyek nlhány héten belül befutnak Tatára, a 25. Klapka György Lövészdandárhoz.

– írja a portál.

Hírdetés

A dandárparancsnokból, valamint a 11. Harckocsizászlóalj katonáiból álló delegáció érkezett Németországba, hogy az egyébként szigorúan titkos németországi gyártósor megtekintése után hivatalosan is átvegyék az első két, immár magyar tankot.  A harckocsigyár történetéről szóló előadás után egy rögtönzött bemutatóra is sor került, előbb az A4-es, majd az ennél is modernebb A7-es típusú Leopardokkal.

Ezek legkorszerűbb típusából, az A7+-ból, 44 darabot rendelt a Honvédség, amelyek várhatóan 2023-ra érkeznek meg Magyarországra.

Az első két tanknak még a nyáron meg kell érkezni, ezt követően indulhat el a kezelőszemélyzet magyarországi kiképzése is.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »