München elnyomott buzikat vizionáló polgármestere is szivárványszínű stadiont akar a német-magyarra

München elnyomott buzikat vizionáló polgármestere is szivárványszínű stadiont akar a német-magyarra

Néhány napja indult egy online petíció a müncheni stadion szivárványszínű kivilágításáért a német-magyar Eb-meccs alatt. Az aláírók száma azóta már 54 ezernél jár, ők a frissen elfogadott, melegellenessé eltérített pedofiltörvény ellen szeretnének tiltakozni ezzel (illetve kiállni a törvényben megbélyegzett és hátrányosan megkülönböztetett magyar LGBTI-közösség mellett) – írja nincs másikos szellemben a Telex.

Sokáig úgy tűnt, a kezdeményezés pont annyit fog érni a gyakorlatban, mint az online petíciók 99%-a, vagyis az aláírók lobogtatják, milyen sokan vannak, aztán nem történik semmi. Most azonban váratlan erősítést kapott az ötlet: a Spiegel német lap cikke szerint München polgármestere is támogatja az akciót, és felsorakozott mögé a városi önkormányzat is.

Hírdetés

Dieter Reiter polgármester azt mondja, szeretnének egy erős üzenetet küldeni, hogy München városa kiáll a sokszínűség és tolerancia mellett. Csakhogy a stadion kivilágítása az Eb-n nem a városon áll, hanem az UEFA-n, és a fociszövetség általában nem szeret politikai állásfoglalást tenni. Reiter a szerdai meccs előtt minél hamarabb, a hét legelején szeretné a hivatalos kérvényt benyújtani az UEFA-hoz a város nevében.

Ha a stadion kivilágítása még kérdéses is, az már biztosnak látszik, hogy a müncheni városházát a meccs napján szivárványos zászlókkal fogják fellobogózni. „A német és magyar válogatott közti meccs fontos alkalom arra, hogy München megmutassa a szolidaritását a magyar LGBTI-közösséggel, akik a magyar kormány által meghozott, homofób és transzfób szabályozás szenvedő alanyai” – írja a városháza közleménye.

Bravúros döntetlent értek el a magyarok a világbajnok "francia" válogatott ellen

Nálunk nem "teret" adnak Orbánék az LMBTQP-őrületnek, hanem közpénzmilliárdokat


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »