Multikultibb nem is lehetne az angliai savas-babakocsis támadás: a felbujtó afgán "menedékkérő", az elkövetők cigányok

Multikultibb nem is lehetne az angliai savas-babakocsis támadás: a felbujtó afgán "menedékkérő", az elkövetők cigányok

Amint azt hírül adtuk, az angliai Worcesterben savval támadtak meg egy babakocsiban ülő kisgyereket.  Idővel az ügyről több olyan részlet is kiderült, melyek egy nagyszerű multikulturális történetet tárnak a szemünk elé.

A szóban forgó afgán házaspár 2007-ben menekült el a háború sújtotta Afganisztánból, majd Angliába menve menedéket kértek. Kezdetben Wolverhamptonban telepedtek le, ekkor a nő még teljes fátylat viselt.

2017-ben elhagyta taxisofőrként dolgozó férjét, és egy Worcesterben lévő házba költözött most tíz-, nyolc- és hároméves gyerekével azért, hogy új életet kezdjen. Ezután már nem viselt fátylat. A savas támadás után egy szomszéd úgy nyilatkozott, hogy tudomása szerint a nő kapcsolaton belüli nehézségek miatt menekült el korábbi családi otthonából.

A nő egy korábbi szomszédja visszaemlékezett, hogy a házaspár többször egymást túlkiabálva veszekedett, míg egy másik szomszéd azt mondta, hogy a nő a férjét sírásra késztetve hagyta hátra azzal, hogy nem fogja engedni, hogy a gyerekeit lássa.

A férfi kutatott utánuk. Úgy hiszik, hogy akkor fedezte fel felesége hollétét, amikor egy fénykép jelent meg a helyi újságban, ahol a gyerekek egyike volt látható egy helyi eseményen.

Ekkor felfogadott három verőlegényt. A jelentések szerint rutinos puszta öklű bokszolókról van szó, akik a "romani közösségből" való kelet-európaiak. A szomszédok egyenesebben fogalmaztak, és cigányoknak nevezték őket.

Hírdetés

A verőlegények valószínűleg szemmel tartották a nőt azután, hogy a nyomára akadtak. Ezután követték a gyerekkocsit toló nőt a Home Bargains diszkontüzletbe, ahol megtámadták. A rendőrség szerint a nő lehetett a célpont, de az elkövetők elszúrták a dolgot, így a sav a babakocsiban ülő kisfiúra fröccsent, megégetve kezeit és arcát. Az anya felsikoltott, hogy „Mit tettetek a kisgyerekemmel?”, miközben a három férfi távozott.

Az eseményt a diszkontüzlet zártláncú kamerája felvette.

A West Midlands-i mentőszolgálat ellátta a kisgyereket. Először azt hitték, hogy a csípősen fanyar szagú, rózsaszín színű anyag véletlenül került rá, csak később tudták meg, hogy szándékos támadásról van szó.

Az apa volt az első, akit a támadás után a nyomozók meggyanúsítottak. A West Mercia-i rendőrségi forrás megerősítette a MailOnline-nak, hogy a férfi még mindig őrizetben van. A három elkövetőt a Worcestertől kb. 190 kilométerre lévő kelet-londoni Walthamstow-ban tartóztatták le. Ötödikként egy Wolverhamptonból való férfit is letartóztattak. Mindannyiukat bűnszövetségben elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsítják.

Időközben az anyát és gyerekeit egy másik biztonságos házba költöztették, ahol rendőrségi védelem alatt állnak.

(Kuruc.info – Daily Mail nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »