Műkorcsolya-vb – Huszadik lett a magyar jégtáncospáros

Az amerikai Madison Chock, Evan Bates jégtáncos duó nyerte az aranyérmet az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri és a kanadai Piper Gilles, Paul Poirier kettős előtt.

A kűrben és összesítésben is a 20. helyen végzett az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics magyar jégtáncospáros a Szaitamában zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon.

A vb hivatalos eredményközlő oldala alapján az orosz születésű Ignateva és az ukrán származású Szemko a magyar idő szerint szombat hajnali szabadkorcsolyázásban 93,63 pontot kapott a gyakorlatára, összesítésben pedig 157,51 ponttal zárt.

A magyar jégtáncos duó ezzel túlszárnyalta a tavalyi teljesítményét, akkor ugyanis a 22. helyen végzett, és lemaradt a kűrről.

A verseny második részében nem változott a ritmustánc után kialakult sorrend az élen, így az amerikai Madison Chock, Evan Bates jégtáncos duó nyerte az aranyérmet az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri és a kanadai Piper Gilles, Paul Poirier kettős előtt.

A 30 éves Chock és a nála négy évvel idősebb Bates pályafutása során először végzett az első helyen nagy világversenyen.

Hírdetés

Eredmény:

jégtánc, világbajnok:

———————

Madison Chock, Evan Bates (Egyesült Államok) 226,01 pont

2. Charlene Guignard, Marco Fabbri (Olaszország) 219,85

3. Piper Gilles, Paul Poirier (Kanada) 217,88

…20. Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics 157,51


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »