Műanyag figurákkal sokszorozták meg a pénzüket

A Csillagok háborúja következő epizódjának közeledtével egymást érik a Star Wars-aukciók, óriásira nőtt a kereslet az egykor aprópénzen vett relikviák iránt.

Az észak-angliai Thornabyban nemrég 18 ezer fontért (7,9 millió forint) talált új gazdára egy 35 évvel ezelőtt mindössze 1,5 fontért vásárolt Boba Fett-figura. A gyűjthető játékokra specializálódott Vectis Auctions Ltd januári licitjén a brit Craig Stevens gyűjteményét kínálták eladásra, amelyben nagyrészt egykor aprópénzen vett vagy kidobásra ítélt tárgyak sorakoztak. Az aukción befolyt összegből Stevens és felesége házat vett, készpénzen.

A Csillagok háborúja-relikviák iránti hatalmas keresletet jelzi az is, hogy a filmsorozat egyik díszletűrhajója 450 ezer dollárért (132 millió forint), Leia hercegnő rabszolgajelmeze 96 ezer dollárért cserélt gazdát a kaliforniai Profiles in History árverésén.

Hírdetés

Ki ne bontsa!

A Vectis december 8-án tartja újabb Csillagok háborúja-aukcióját: a mintegy 700 tételt felsorakoztató netes árverésen robotokra, űrhajókra, halálcsillagos ceruzahegyezőkre és csomagolt figurákra licitálhatnak az érdeklődők. Mint az aukciósház szakértője elmondta: az eredeti, bontatlan csomagban lévő figurák a legértékesebbek.

A Star Wars: Az ébredő Erő című epizód bemutatójához időzítve a Sotheby’s aukciósház története első Csillagok háborúja-aukciójára készül: a december 11-ei liciten egy japán gyűjtő kollekcióját árverezik el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »