Műanyag csónakázó négerrel próbálják megszerettetni Európa megszállóit – a siker garantált

Műanyag csónakázó négerrel próbálják megszerettetni Európa megszállóit – a siker garantált

Velence és Koppenhága után nemsokára Ausztráliába utazik a 6 méteres "felfújható menekült". Ugyanabból az anyagból készült, mint az embercsempész-csónakok.

A bevándorlóimádók a Local cikkében bemutatott óriás színesbőrűvel a "menekültválság humanitárius tragédiájára szeretnék felhívni a világ figyelmét".

A Moving Stories projekt keretében elkészített felfújt alakzat az embercsempészek által használt csónakokhoz hasonló, szinte azonos anyagból készült, és egy felnőtt négert ábrázol, aki "rendületlenül bámul az előtte elterülő kék messzeségbe".

Tekintete az alkotók szerint nemcsak a tengeren hánykolódó migránsokéra emlékeztet, hanem "a világ reakcióját is szemlélteti a menekültválsággal kapcsolatban".

Hírdetés

Frank Jensen, Koppenhága polgármestere örömmel fogadta a hatalmas, felfújható figurát: “A mostani európai bevándorlási krízis az egyik legnehezebb kérdés. Úgy gondolom, a művészeti alkotás provokál, elgondolkodtat minket, kissé más nézőpontból állhatunk a válság értelmezéséhez.” – mondta.

A néger óriás Velencében és Koppenhágában is járt, legközelebb Rotterdamba megy, majd Melbourne-be utazik. Reméljük, a Balatonra nem hozzák el, van nekünk elég "négerünk" enélkül is.

Az alábbi videóban megszólalnak a fajtajellegesen "belga" alkotók is:

(The Local – Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »