MSZP-s képviselő hallgattatta el Novák Elődöt a cigánybűnözés szó miatt

Ilyen a parlamenti abszurditás: hiába mondta ki a már a Legfelsőbb Bíróság is, hogy a cigánybűnözés szót törvényesen lehet használni, Novák Előd jobbikos képviselőtől ismét megvonták a szót az ülésteremben, amikor elhagyta a száját a kifejezés. A levezető Hiller István MSZP-s politikus volt, de nemrég Latorczai János KDNP-s képviselő ugyan ezt csinálta meg.

Novák Előd a keddi ülésnapon ezzel a címmel indított felszólalást:

„A Legfelsőbb Bíróság 2010-es végzése szerint nem hallgattatható el a Jobbik a cigánybűnözés szó használata miatt, azt köteles közölni a közmédia is”

Majd elkezdett felolvasni egy, a Magyar Távirati Iroda által 2010-ben erről írt cikket, de Hiller kikapcsolta a mikrofonját.

Hírdetés

Novák Előd Facebook-oldalán azt írta az esetről, hogy

„A cigánybűnözés szó feladása ez esetben olyan elvtelenség lett volna a részemről, amivel elfogadnám a véleménynyilvánítás jogának törvénysértő korlátozását, ráadásul pont akkor, amikor ez a téma. A radikalizmus viszont számomra azt jelenti, hogy elmegyek a jogállamiság határáig, de azt sosem lépem túl, szemben pl. az ilyen szélsőségesen polkorrekt törvénytiprókkal.” … „Meg fogom találni a módját, hogy elmondhassam gondolataimat, ismertetve a Legfelsőbb Bíróság végzését is. Ceterum censeo: igenis van cigánybűnözés!”

Novák Előd posztját eredetiben itt tekinthetik meg.

Azt pedig nyugodtan elkönyvelheti magában bárki, hogy hiába vár segítséget a kormánytól a társadalom egyik legnagyobb problémáját illetően, a parlament nem, hogy nem akar foglalkozni a megoldással, de még öncenzúrát is alkalmaz, ha valaki egyáltalán felveti a témát.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »