MSZP Roma Tagozat: kiesik a kapa a büdös gádzsók szájából

MSZP Roma Tagozat: kiesik a kapa a büdös gádzsók szájából

Egy panaszlevél szerint egy fiatal cigányt támadtak meg a hetes buszon a rasszista magyarok. Az esetre természetesen reagált a Balogh Artúr vezette MSZP Roma Tagozat is, akik szerint a „mélymagyar hátrafelé nyilazó unortodox keleti horda csak pusztít rombol és nem érdekli őket a haza.” Tanulságos történet, avagy hogyan gyűlöld a magyart. Sokadik lecke.

Durván szidtak, cigányoztak, majd lerángattak egy fiatal fiút a 7-es buszról május elsején késő este – állítja a busz egyik utasa, aki levelet írt az esetről a BKV-Figyelőnek. A történetre szépen rárepült az MSZP Roma Tagozata is, akik megérezve az idők szavát, úgy érezték, egy kis mélymagyarozással, gádzsózással lehet lendíteni egyet a cigány-magyar együttélésen, és persze a cigányok körében mért igencsak alacsony népszerűségen.

A BKV-figyelő által közzétett levél szerint „durván szidtak, cigányoztak, majd lerángattak egy fiatal fiút a 7-es buszról május elsején késő este”. A busz egyik utasának – a panaszosnak – állítása szerint

„(május elseje) 23 óra körül a hetes buszon utaztunk a férjemmel Zugló felé, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy valaki hangosan rasszista kifejezésekkel aláz egy széken alvó fiatalembert. Kifejezetten agresszívan cigányozott, és lealacsonyító kifejezésekkel illette. (Az utazóközönség a sofőr természetesen mindezt némán tűrte.)”

Az életszerű szituáció aztán így folytatódik:

„szóltam az elkövetőnek, hogy felháborító, amit csinált, és ez már önmagában bűncselekmény, erre a képembe nevetett, hogy akkor jelentsem fel. (…) a bántalmazott szólt a sofőrnek, hogy kihívta a rendőrséget, és várja meg vele, vagy tegyen valamit, de a sofőr néhány másodpercnyi gondolkodás után becsukta az ajtót, és hajtott tovább, mintha semmi sem történt volna.”

A gonosz sofőr tehát továbbhajtott a levélíró szerint, aki viszont láthatóan tisztában van vele, hogy az egész jelenetet felveszi a kamera:

„Nem tudom, a buszvezető mennyit észlelt az esetből, mert mindez a busz hátsó részén történt, de azt azért kellett hallania, hogy történt valami – mert a támadó nagyon agresszívan és hangosan kiabált -, az utasok közül pedig gyakorlatilag mindenki látta a történteket, és ezeken a buszokon elméletileg kamerák is vannak, tehát nem lett volna nehéz bizonyítani a dolgot.”

Bizony. Nem is volt nehéz bizonyítani az esetet, mert a kamera végig forgott.

Mielőtt azonban a slusszpoént ellőnénk, álljon itt a Magyar Szocialista Párt Roma Tagozatának Facebook-bejegyzése, ami önmagában hemzseg a rasszista, magyargyűlölő utalásoktól, de nyilván nekik ezt szabad. Íme:

„A roma népünk minden becsületes tagja átélte már amikor a buszon, a vonat fülkében vagy sorban állás közben arra lett figyelmes, hogy a hazai gádzsók jóízűen elkezdenek zsigerből cigányozni és zsidózni úgy, hogy közben a kapa kiesik a szájukból miközben bűzlik a levegő. Most végre valaki szóvá tette és levelet írt. Budapesti 7-es buszon már tettlegességig fajult a békés és becsületes népünk tagjának az inzultálása. ‘A mélymagyar hátrafelé nyilazó unortodox keleti horda csak pusztít rombol és nem érdekli őket a haza.'”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »