Mozgósítják a szír lakosokat a dzsihadisták

Az általuk uralt szíriai területek helyi lakosainak mozgósításába kezdett az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai ágának számító an-Nuszra Front és az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet – közölte Igor Konasenkov dandártábornok, az orosz védelmi minisztérium szóvivője vasárnap.

Az an-Nuszra Front Idlíb és Hama tartományban kényszeríti a férfi lakosokat a mobilizációra. Azzal fenyegetik őket, hogy lelövik családtagjaikat, ha nem tesznek eleget a mozgósítási utasításaiknak – mondta a dandártábornok. Hozzátette, a szíriai kormányerők északi és észak-keleti előrenyomulása miatt rengeteg fegyveres menekül el a szélsőségesek soraiból. Az Iszlám Állam uralta Rakka tartományban pedig a dzsihadisták bejelentették a férfi lakosság tömeges mobilizációját.

Konasenkov szerint a két terrorszervezet eközben harcba kezdett egymással az irányításuk alatt lévő anyagi forrásokért. Az elfogott rádióadásokra hivatkozva közölte, az IÁ három támadást is végrehajtott robbanószerekkel megrakott gépjárművekkel az an-Nuszra parancsnokai ellen.

Hírdetés

Szavai szerint az IÁ vezetése továbbá azt követeli a parancsnokaitól, hogy növeljék a robbanószerkezetekkel felszerelt gépjárművek számát a fő közlekedési útvonalakon és a településeken a közeledő szíriai hadsereg feltartóztatásának céljából.

Az orosz légierő a nap folyamán folytatta hadműveleteit Hama, Latakia, Damaszkusz és Aleppó körzeteiben, a harci repülők 39 bevetést hajtott végre és 51 célpontot semmisítettek meg.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »