Mozgósítás a normalitás védelmében

Mozgósítás a normalitás védelmében

Amint azt már évek óta megszokhattuk, ha nyár, akkor utcára vonulnak a deviánsok. Időről időre felmerülnek olyan gondolatok, afféle meglátások, hogy nem feltétlenül kell velük foglalkozni, sőt, az volna kívánatos, ha az Andrássy úton lehúzott redőnyök előtt, média jelenlét nélkül vonulnának, s a lőtéri kutya sem foglalkozna velük, hiszen éppen ez a céljuk. Ha pedig ez nem teljesül, elhal az egész. Azon túl, hogy ez igencsak naiv elgondolás, de akkor, amikor a Föld nevű bolygón – meggyőződésem szerint – jelen pillanatban az egyik legerősebb lobbi pont a homoszexuálisoké, különösen halva született elképzelés.

Szinte nem múlik el nap, hogy ne hallanánk a világ valamely pontjáról, ahol szigorítják a jogszabályokat és lehetetlenné teszik a homoszexualitásról való nyílt beszédet. Ők ezt „homofóbia elleni fellépésnek” nevezik. Ez történt a minap Brazíliában, ahol gyakorlatilag törvényi erőre emelték, hogy egy árva szót nem szabad ellenük szólni.

Egyébként az elmúlt néhány évben valóban kissé „leült” a tiltakozás, kivételt jelent talán a tavalyi év, ennek ellenére nem tapasztalhattuk, minő meglepetés, hogy „megunták volna és hazamentek”. Épp ellenkezőleg! Ma már nem csupán egy felvonulást tartanak, hanem egy egész hónapot szentelnek az eseménynek, ők azt úgy hívják, „Pride-hónap”. De az év más szakaszaiban is egyre-másra bukkanhatunk a különböző „érzékenyítő” előadásokra.

Őszintén szólva, „nemzeti kormányzás” ide, „jobboldali kormány” oda, ezt a tendenciát nem igazán tudják (akarják?) hátráltatni. A tavasz folyamán olvashattunk arról, hogy egy alföldi kis városban egy illető, miután átoperáltatta magát férfiből nővé, munkahelyén követelte, hogy a nemének megfelelő öltözőben öltözhessen. A munkáltató, hallgatva józan eszére, természetesen ezt megtagadta. A „hölgy” azonban az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, azok helyt adtak panaszának, s ma már nem csak, hogy ott öltözik, ahol akar, de csoportos beszélgetéseket szervez a munkatársaik között, hogy ők is „felzárkózzanak”.

Az élet tehát éppen azt húzta alá, ha nem foglalkozunk velük, csak még inkább teret nyernek. Emlékezhetünk rá, a tavalyi évben, mintha valami megmozdult volna, a nemzeti oldal összehangoltan, különböző módszerekkel és több rendezvénnyel igyekezet ellenállni a köztereinket elárasztó homokospropaganda ellen. És külön örömteli, hogy már idén is hallani, hogy hazafiak itt-ott megjelennek. A napokban például Budaházy György, a HVIM és a Mi Hazánk Ifjai akadályoztak meg egy filmvetítést, mely az „érzékenyítés” jegyében tanároknak szólt volna.

Hírdetés

Ezúton is gratulálok nekik. Mozgósítsuk erőinket, sok helyen lesznek még efféle események, kifejezhetjük tiltakozásunkat, én magam is el fogok látogatni ilyenekre.

Facebook-oldalukon olvashatjuk:

Interaktív alkalmunkon bemutatjuk a Mozaik Közösséget, illetve együtt beszélgetünk arról, hogy vajon vannak-e mai fogalmaink szerint LMBTQ+-nak számító emberek és róluk szóló történetek a Bibliában. Várunk Titeket szeretettel a Kelet Kávézó pincéjében egy kis közös eszmecserére, imádkozásra, falatozásra.

Nagyon köszönjük a meghívást, ott leszünk. A normalitás védelmében.

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »