Motoros tűzoltó ment életeket a Bakonyban

Motoros tűzoltó ment életeket a Bakonyban

Wagner Gábor önkéntes tűzoltó ér általában elsőként a katasztrófák helyszínére.

Egy bakonyi faluban él, hat éve a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltó egyesület tagja. Azon a környéken – cseszneki szerpentin, bakonyi turistautak, Cuha-völgy sziklái, 82-es út varsányi kereszteződése – sok a baleset. A legközelebbi hivatásos egység Pannonhalmán működik, mire kiérnek a térségbe, az legalább húszperces gépkocsiút.

Hírdetés

A tűzoltók működési rendjét, vonulását az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság koordinálja, a veszprémvarsányiak a megyei vezényléstől kapják a riasztást. Wagner Gábor motorja mindig felszerelt állapotban van, hat perce van, hogy elinduljon a baleset, tűzeset helyszínére.

“Mire megérkeznek a hivatásos tűzoltók, mi megkezdjük a műszaki mentést, áramtalanítjuk a gépjárművet, ha bennszorultak az utasok, kifeszítjük az ajtót, kisegítjük őket, tűz esetén megkezdjük az elsődleges oltást. A motorkerékpár műszaki mentésre alkalmas szerszámokkal van felszerelve” – mondta a veol.hu-nak a tűzoltó, akinek egyedi a feladatköre: az országban még Pomázon dolgozik motoros tűzoltó.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »