Moszkvában tárgyalt az AfD vezetője

Orosz politikusokkal, köztük Vlagyimir Putyin Egységes Oroszország pártjának képviselővel tárgyalt Moszkvában a hétvégén Frauke Petry, a parlamenten kívüli Alternatíva Németországnak (AfD) vezetője – tudatta hétfőn a politikus hivatala.

Petryt a moszkvai önkormányzat hívta meg Oroszországba, és a 16 német szövetségi tartománnyal való együttműködésről tárgyalt.

Hírdetés

A jobboldali pártvezér emellett találkozott az Állami Duma elnökével, az Európai Unióból Ukrajna függetlenségének és területi épségének megsértése miatt kitiltott Vjacseszláv Vologyinnal, és Pjotr Tolsztojjal, Vologyin helyettesével is.

Petry hivatala nem reagált az AP amerikai hírügynökség megkeresésére, hogy ki fizette a pártvezér utazását, és miről esett szó a Vologyinnal és helyettesével folytatott megbeszéléseken.

Az orosz képviselőház azt közölte, hogy pártközi együttműködésről és az ifjúsági szervezetek közötti kapcsolatokról tárgyaltak, s az egyeztetéseken részt vett az ultranacionalista Liberális Demokrata Párt két politikusa, Vlagyimir Zsirinovszkij és Leonyid Szluckij is, akiket szintén kitiltottak az Európai Unió területéről.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »