Moszkvában mondott köszönetet egymásnak Vlagyimir Putyin és Bassár Aszad

Moszkvában mondott köszönetet egymásnak Vlagyimir Putyin és Bassár Aszad

Vlagyimir Putyin orosz elnök és a szíriai elnök Bashar Aszad Moszkvában találkozott kedd este, hogy megvitassák az orosz légierő és a szíriai hadsereg együttműködését – számol be címlapján a Sputniknews.com.

Aszad azt mondta, hogy készek megtenni, amit lehet, hogy ne csak katonai akciók induljanak a terrorizmus elleni harcban, hanem politikai folyamatok is. Hozzátette, hogy az egész szíriai nép igyekszik dönteni az ország sorsáról, nem csak az ország vezetése.

A szír elnök megköszönte az orosz vezetésnek azt a segítséget, ami a szír egység és függetlenség érdekében áll.  Aszad szerint a terrorizmus, amely már elterjedt a régióban, sokkal nagyobb területekre terjedt volna ki, ha nem fejtettek volna ki bizonyos tevékenységet, hoztak volna meg döntéseket.

Hírdetés

Putyin megköszönte Szíria népe számára, hogy hozzájárulnak a terrorizmus elleni küzdelemhez.

„Szíria népe gyakorlatilag egyedül ellenáll és harcol, a nemzetközi terrorizmussal szemben, immáron több éve. Sokat veszített, de az utóbbi időben is mutatott komoly, előremutató eredményeket…”

– mondta Putyin.

Megjegyezte, hogy Oroszország aggódik, mert egyedül Szíriában, legalább négyezer harcos az egykori Szovjetunió területéről együtt harcol a terrorista csoportokkal.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »