Moszkvában lőnek a hómunkásokra a dühös lakosok

Moszkvában lőnek a hómunkásokra a dühös lakosok

Tojással dobálták meg a Moszkvában lehullott rekordmennyiségű hó éjszakai eltakarításának ütemével elégedetlen lakosok a köztisztaságiak munkagépeit, volt, aki gumilövedékes pisztolyból nyitott tüzet rájuk.

Pjotr Birjukov, az orosz főváros polgármester-helyettese elmondta, „meglehetősen sok” ilyen eset fordult elő, a hómunkások a rendőrséghez fordultak segítségért. Birjukov beszámolója szerint az évszázad havazása után 16,2 ezer takarító- és munkagép, több tízezer teherautó és 72 ezer ember dolgozik mintegy 170 millió négyzetméternyi terület és 8 millió négyzetméternyi tetőfelület megtisztításán. 
 

Hírdetés

Az utcákról naponta több mint 1,2 millió köbméternyi havat szállítanak el. Moszkvában a hétvégén az átlagos februári csapadékmennyiség 122 százaléka hullott, a hóréteg 47 centiméternyit vastagodott.

A moszkvai polgármester hivatalos honlapja szerint a hóeltakarítás minőségét az önkormányzat több mint 100 ezer videokamera segítségével online ellenőrzi. A hóeltakarító gépek mozgását a GLONASS navigációs rendszer segítségével követik nyomon.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »