Moszkvában ismételték volna meg az ankarai támadást?

Az orosz terrorelhárítók lecsaptak egy csoportra. Közel 4 kilós bombát terveztek felrobbantani.

Az orosz terrorelhárítók közölték: elfogtak egy csoportot, melynek tagjai azt állították, merényletet terveznek Moszkvában. A The Guardian orosz forrásokra hivatkozik, melyek idézik a terrorelhárítókat: „hosszabb nyomozási folyamat végén a szolgálatok letartóztattak Moszkva nyugati részén egy csoportot, melyet azzal gyanúsítanak, hogy terrortámadást tervezett a főváros ellen”.

Hírdetés

Két nappal ezelőtt Ankarában egy béketüntetésen robbantotta fel magát két öngyilkos merénylő, közel százan haltak meg eddig, a súlyos sérültek állapota miatt a halálos áldozatok száma nőhet. Erről itt olvashat bővebben.

A nyomozók átkutatták a moszkvai gyanúsítottak lakhelyét, ahol 4 kilogrammnyi, házi készítésű robbanóanyagra bukkantak, számolt be a TASS orosz állami hírügynökség. A környéket kiürítették, több mint 120 embernek kellett elhagynia otthonát, ezt követően pedig hatástalanították a bombát. A hatóság semmilyen tájékoztatást nem adott arról, pontosan hány terroristát tartóztattak le.

Ashton Carter amerikai védelmi miniszter az esetet úgy kommentálta, hogy Moszkva kemény árat fizethet a szíriai bombázások miatt. Mint mi is megírtuk, Oroszország az elmúlt napokban heves légicsapásokat mért, állítása szerint az Iszlám Állam állásaira, helyi források és az USA viszont cáfolja ezt, és azt feltételezik, Moszkva az Aszad elnök ellen harcoló egyéb ellenzéki csapatokat támadja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »