Moszkva véget vetne a szíriai vérfürdőnek, az ország szétverésének – ellenzéki lapok szemléje

Túl a mindannyiunkban ott élő humanitárius szempontontokon, és az alapvető békevágyunkon. Európa alapvető érdeke is az, hogy Szíriában vége szakadjon a nagyhatalmak gerjesztette embertelen háborúnak – a képen egy szíriai menekült kislány

Az amerikai külügyminiszter tiltakozott Szergej Lavrovnál Oroszország szíriai katonai aktivitása miatt. John Kerry figyelmeztette asz orosz diplomácia vezetőjét, hogy az orosz fegyveres erők szíriai fellépése a konfliktus eszkalálódásához vezethet.

Népszava

Hírdetés

Vlagyimir Putyin bejelentette, a szír elnök kész a választások előre hozatalára, és egy „egészséges ellenzékkel” megosztaná a hatalmat. Moszkva véget vetne a szíriai vérfürdőnek, az ország szétverésének.

A Kreml szerint az emberek nem Aszad, hanem a korábban amerikaiak által felfegyverzett, ott „állatkodó” Iszlám Állam elől menekülnek.

Az Iszlám Állam az utóbbi hetekben több alkalommal is mérges gázt vetett be Szíriában és Irakban. A támadások célpontjai a kurd biztonsági erők tagjai és szíriai civilek voltak. A terroristák nemcsak mérges gázt zsákmányoltak, hanem vegyi fegyvergyártáshoz szükséges kapacitással is rendelkeznek.
Magyar Nemzet


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »