Moszkva: több mint 800 terroristát semmisítettek meg az Eufrátesz völgyében

Moszkva: több mint 800 terroristát semmisítettek meg az Eufrátesz völgyében

Moszkva. Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet több mint 800 fegyveresét ölték meg a szíriai kormánycsapatok az orosz légierõ támogatásával az Eufrátesz folyó völgyében, Ganem-Ali város térségében – közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz katonai tárca tájékoztatása szerint a hadmûveletben emellett az IÁ 13 tankját és 39 nagy kaliberû golyószóróval felszerelt kisteherautóját, valamint kilenc aknavetõjét és tüzérségi fegyverét is sikerült megsemmisíteni. A szíriai kormányerõk folytatják elõrenyomulásukat a terroristák által körülzárt Deir-ez-Zór felé az Eufrátesz keleti partján.

Hírdetés

Az orosz vezérkar korábban közölte, hogy a szíriai kormányhadsereg és az orosz légierõ az IÁ Deir-ez-Zór körül összevont fegyvereseinek szétverésére csoportosította át fõ erõit. Szergej Rudszkoj vezérezredes, a vezérkar mûveleti fõosztályának vezetõje kijelentette, hogy a város felmentésével "befejezõdik az IÁ legharcképesebb erõinek szétzúzása Szíriában".
Rudszkoj szerint Deir-ez-Zór környéke az IÁ utolsó támaszpontja szíriai területen, ezért ide vezényelte át fegyvereseit Moszulból és Rakkából.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »