Moszkva: Kijev készítette elő és szervezte meg a provokációt a Kercsi-szorosban

Moszkva: Kijev készítette elő és szervezte meg a provokációt a Kercsi-szorosban

Kijev készítette elő és szervezte meg a provokációt a Kercsi-szorosban – állította vasárnap esti közleményében az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSzB), amely szerint Ukrajna a felelős a Krím félsziget és Krasznodari terület közötti Kercsi-szorosban vasárnap történt incidensért.

Az FSzB vasárnap esti közleményében azt állítja: megdönthetetlen bizonyítékkal rendelkezik arról, hogy a „provokációt” Kijev készítette elő és szervezte meg, és hamarosan nyilvánosságra is hozza. A közleményben a biztonsági szolgálat elismeri, hogy fegyvert használt, mégpedig azzal a céllal, hogy ezáltal megállásra kényszerítse a Moszkva szerint illegálisan orosz területi vizekre behatolt ukrán hajókat, amelyek nem vették figyelembe a megállásra való felszólítást, és „veszélyes manővereket” hajtottak végre.

Hírdetés

Az ukrán haditengerészet vasárnap este arról adott hírt, hogy Oroszország tüzet nyitott ukrán hadihajókra a Kercsi-szorosnál, az orosz különleges egységek három ukrán hajót elfoglaltak, és az incidensben két ukrán tengerész megsebesült. A Kercsi-szorosból kifelé tartó három ukrán hadihajó elleni támadás következtében az eddigi adatok alapján hat ukrán tengerész megsebesült, közülük kettő súlyosan – közölte az ukrán haditengerészet sajtószolgálata. Ez utóbbi közölte azt is: riadókészültségbe helyezték az ukrán haditengerészet teljes állományát a fekete-tengeri orosz agresszió miatt, minden hadihajót kivezényelnek a tengerre – közölte az ukrán haditengerészet.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »