Moszkva ellenlépéseket helyezett helyezett kilátásba az amerikai hadihajók fekete-tengeri provokációja miatt

Ellenlépéseket helyezett kilátásba az amerikai hadihajók fekete-tengeri, Moszkva által erődemonstrációnak minősített jelenléte miatt pénteken az orosz külügyminisztérium. Andrej Kelin, a tárca összeurópai együttműködés osztályának vezetője a RIA Novosztyi állami hírügynökségnek nyilatkozva rámutatott, hogy az amerikai hajók közvetlenül a varsói NATO-csúcs előtt jelentek meg a Fekete-tengeren.

Magyar Menedék - Sitchin

Az amerikai haditengerészet hatodik flottája a múlt héten közölte, hogy a Porter romboló kifut a Fekete-tengerre, hogy ott a szövetségesekkel és partnerekkel együtt “rutinjárőrözést” hajtson végre.

Hírdetés

“Ez (a lépés) nem vált ki helyeslést belőlünk és kétségtelenül válaszlépések tervezéséhez vezet” – mondta az orosz diplomáciai vezető.

Az 1936-os montreux-i nemzetközi hajózási egyezmény szerint a romboló – mivel nem fekete-tengeri országok fennhatósága alá tartozik – legfeljebb 21 napig tartózkodhat a tengeren. (Ez az egyezmény szavatolja Törökország számára az ellenőrzési jogok kizárólagosságát a Boszporusz és a Dardanellák tengerszorosokon történő áthaladás fölött.)

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »