Moszkva bekeményít Romániának

Moszkva bekeményít Romániának

Bukarest az orosz utasok, köztük nők és gyerekek életét veszélyeztette- Moszkva azonnali, maszatolás nélküli választ vár Romániától.
Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes pénteken közölte, hogy a román polgári légiközlekedési hatóságok  fellépése meghiúsította moldovai látogatását.

Az Európai Unió szankciós listáján szereplő Rogozin a Siberia Airlines utasszállító gépével – Fehéroroszország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország érintésével – utazott a Moldovai Köztársaság fővárosa felé. A repülőnek azért kellett kerülnie, mert Ukrajna semmilyen orosz gépet nem enged át légterén.

Az orosz miniszterelnök-helyettes Chisinauból Transznisztriába – Moldova orosz többségű szakadár Dnyeszteren-túli területére – utazott volna tovább, hogy részt vegyen az orosz békefenntartók ottani beavatkozásának 25. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezéseken.

Amikor Románia megtagadta a légtérhasználatot, a gép visszafordult. A repülőgép Minszkben szállt le. Rogozin az utasok, köztük nők és gyerekek életének veszélyeztetésével vádolta Bukarestet.

Rogozin egyike az orosz tisztviselőknek, akiket az EU feketelistára tett fel Krím és Oroszország újraegyesítésével kapcsolatban.

Az S7-es repülőgépnek a belorusz fővárosban, Minszkben kellett leszállnia, ahonnan Moszkvába egy Aeroflot gép vitte tovább az utasokat.

Rogozin azt az incidens kapcsán mondta, hogy a nyugati országok soha sem fogják összeegyeztetni elveiket Oroszország azon törekvéseivel, hogy szabad és erős országok legyenek. Ők elégedettek voltak az 1990-es évek savanyú Oroszországával.

Hírdetés

És az, hogy szabadok és erősek vagyunk és leszünk továbbra is, a legjobb válasz ezekre a szankciókra és a Nyugat piszkos trükkjeire- mutatott rá Rogozin. Szabadságunkkal és erőnkkel kiűzzük a pokol lakóit, ezekből a mocskos lényekből, fejezte be nyilatkozatát.

Az orosz politikus Igor Dodon elnök személyes meghívására utazott volna Moldovába.

A román külügyminisztérium szóvivője megerősítette a TASS kérdésére, hogy a repülőnek, amelynek fedélzetén Rogozin Chisinauba utazott, megtagadták a belépést a román légtérbe.

Moszkva azonnali konkrét, maszatolás nélküli választ követel Romániától.

Fotó: © Mihail Metcel ‘/ TASS

magyartudat.com

 

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »