Moszkva azonnal tud válaszolni az amerikai nukleáris rakéták esetleges európai bevetésére

Moszkva azonnal tud válaszolni az amerikai nukleáris rakéták esetleges európai bevetésére

Az orosz Állami Duma védelmi bizottságának elnöke Viktor Zavarzin vezérezredes közölte: Az Egyesült Államok kormányzatának alaposan kell mérlegelni mindent, mielőtt meggondolatlan lépéseket tesznek azzal, hogy amerikai nukleáris rakétákat vetnek be Európában.

Ha az amerikaiak valóban telepítik földi nukleáris rakétáikat Európába, ebben az esetben azzal is szembe kell nézniük, hogy erre kemény megtorló választ kapnak, mivel minden lehetőségünk adott, mondta Zavarzin a TASS-nak.

Megerősítette, hogy a fegyveres erők  jelenlegi állapota és a műszaki berendezések lehetővé teszik, hogy azonnal tudjunk reagálni minden kihívásra és fenyegetésre, mely az ország határain kívülről jön.

Az Associated Press arról számolt be a héten, hogy az Obama-kormány fontolgatja a szárazföldi rakéták betelepítését Európába, amely szerintük megelőző jelleggel elpusztíthatja az orosz fegyvereket

Hírdetés

Az Egyesült Államok kormánya felkérte Martin Dempsey vezérkari főnököt, hogy vizsgálja meg a jogi lehetőségeit annak, hogyan lehet a rakétákat telepíteni és hadrendbe állítani Európában.

Oroszország tudomásul vette az USA terveit.

© ITAR-TASS / Nikolay Nyikityin

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »