MostTi

Volt tegnap egy tüntetés, tudták?

A hosszúra nyúlt karácsonyi/újévi pihenés, a bejgli emésztése és a január eleji másnap legyűrése közben akinek még volt/van energiája odafigyelni a tegnapi „MostMi: Új országot építünk” című tüntetésre, foghatta is a fejét rendesen. Már ha valakinek feltűnt: tegnap bizony zúgott az Orbán, takarodj. Ha már más nagyon nem.

Az immáron sokadik megmozdulás világosan megmutatta: kifulladt, kiüresedett 2015 januárjára a tüntetéssorozat, amelynek egyetlen mozgatórugója immáron Orbán Viktor.

Nem az a kérdés, mennyire civilek, mennyire nem a „köztársaságért” és „Európáért” (akármit is jelentsen ez) tüntetők, mennyire őszinte, vagy mennyire nem a hirtelen jött „rázzuk le magunkról az elmúlt 25 év összes mocskát” jelszó (egyre kevésbé az), amikor azt látjuk, hogy egy végtelenül amatőr társaság gyűlik össze most már hétről hétre valamelyik téren.

Hírdetés

Orbán Viktor egy beszédének bejátszásakor füttyszó, Gyurcsány Őszödi beszédénél beszédes csend volt

Azt látjuk, hogy az ideológiai sokszínűség közepette baloldali és liberális – amúgy nehezen komolyan vehető –  mikroszervezetek egymással is kőkeményen ütköző elveik közös halmazában mindössze egy ember állt és áll: Orbán Viktor. Ez pedig roppant kevés.

Bővebben!


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »