"Mostantól nő vagyok" – jelentette be egy "német LMP-s"

"Mostantól nő vagyok" – jelentette be egy "német LMP-s"

Tessa Ganserert már kétszer is beválasztották a bajor törvényhozásba, legutóbb tavaly, de sohasem ezzel a névvel. A Zöldek képviselője december 12-én lett Tessa, előtte Markus Gansererként élt. Ezzel ő lett az első, aki "transzidentitású" egy német parlamentben. Ráadásul az egyik legkonzervatívabban, a bajorban, ahol a második világháború óta egyet kivéve minden kormánynak tagja volt a keresztényszocialista CSU.

A 41 éves szóvivő Ganserer hétfőn hívott össze sajtótájékoztatót, melyen bejelentette, hogy ő mostantól politikus.

Hogy ez Bajorországban sem mindennapi, jól mutatja, hogy a liberális FDP frakcióvezetője, Martin Hagen is azzal viccelődött, hogy Ganserer egy "drag queen" (célozva arra, hogy ez csak egy performansz része, csak beöltözik nőnek), vagy hogy a CSU-s belügyminiszter, Joachim Herrmann Herr Ganserernek nevezte, mire a politikus kijavította, hogy ő Frau Ganserer – idézi fel a Süddeutsche Zeitung.

December 12. óta Markus Gansener már "nem létezik", csak Tessa Gansener, aki Markus ruháit aznap egy hasonló ruhaméretekkel rendelkező barátjának adta.

Tíz éve döntötte el a politikus, hogy ő "igazából nő", két évvel később mondta el a feleségének, és további nyolc évre volt szüksége ahhoz, hogy ezt megossza a barátaival, kollégáival és a nyilvánossággal. Felesége támogatja őt, sőt "ösztönözte, hogy a nyilvánosság elé lépjen"…

A tartományi törvényhozásban minden pártból mentek oda képviselők gratulálni neki a "bátorságáért", egyet kivéve, az AfD-t. A sajtótájékoztatóról beszámoló, konzervatívnak hazudott Die Welt is pozitívan fogadta Ganserer "nyilvánosságra lépését", cikkük címe: "Egy teljesen normális nő".

Hétfőn, a 2019-es ülésnyitóra időzített sajtótájékoztatóján – már nőnek öltözve, hosszú szőkésbarna hajjal, magassarkú csizmában, blézerben és blúzban – "nem akart személyes dolgokba belemenni", így bármiféle nemátalakító műtétről sem akart beszélni.

De annyit azért elmondott:

Hírdetés

A döntő tapasztalat, amikor egyértelművé vált, hogy nem vagyok férfi, az tíz évvel ezelőtt volt.

Akkor a felesége egyik ruháját vette föl:

Először én is teljesen meglepődtem magamon. De rögtön éreztem, hogy ez több, hogy ez nem egy fétis, hogy nőnek érzem magamat.

Ganserernek van egy 11 és egy hatéves fia is. Nem akarta, hogy az újságokból tudják meg mindezt, ezért tíz nappal az első sajtótájékoztató előtt női ruhában állt eléjük, és azt mondta:

Mostantól ilyen leszek.

Feleségéről csak annyit mondott: ő "az emberbe és nem a nemébe szeretett bele". És ha így marad minden, mint ahogy most van, akkor sem változik sok minden, csak egy plusz paróka és a rúzs.

A "transzidentitású" persze nem áll meg itt: szeretné elérni, ha megváltozna a "transzszexuálisokról" szóló törvény. Ahhoz ugyanis, hogy valaki "megváltoztathassa a nemét", két pszichológiai szakvéleményt kell kikérnie, a saját kontójára, amit Ganserer diszkriminációnak tart:

Kinek, ha nem az embernek magának, kell tudnia, hogy ki és mi ő? Ehhez nincs szükségem szakvéleményre.

A tartományi gyűlés vezetése és annak CSU-s elnöke, Ilse Aigner két órán át tartó megbeszélést követően úgy döntött, mostantól Ganserer képviselőnőnek fogja nevezni.

De az anyakönyvi kivonatban való módosításhoz még szükséges a nemváltozatatás, így a hivatalos tartományi dokumentumokban továbbra is Markus Ganserer képviselőnek nevezik majd, amit zárójelben a Tessa Ganserer követ.

(24.hu korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »