Mostantól megkönnyíti a paradicsomválasztásunkat a Lidl

Mostantól megkönnyíti a paradicsomválasztásunkat a Lidl

A paradicsomok besorolásához új jelölési rendszert vezet be a Lidl Magyarország. Az elmúlt évben az élelmiszeráruház-lánc közel 8000 tonna paradicsomot értékesített.

Új jelölési rendszert vezet be áruházaiban a Lidl Magyarország július közepétől. A módszer cukortartalmuk alapján rangsorolja a paradicsomokat, ennek köszönhetően a vásárlók könnyen megtalálhatják az ízlésüknek megfelelő terméket – olvasható a Lidl sajtóközleményében.

Az elmúlt évben az élelmiszeráruház-lánc közel 8000 tonna paradicsomot értékesített, amely több mint 20 százalékkal haladja meg az azt megelőző évi eladásokat. A magyar gazdáktól származó paradicsom aránya a szezonban meghaladja a teljes kínálat 80 százalékát. A vásárlók körében a legkedveltebb fajta a fürtösparadicsom, mely a teljes paradicsomértékesítés közel 70 százalékát teszi ki.

Hírdetés

A paradicsomok közötti eligazodást egy, az édességmérték jelölésére szolgáló szabályozás segíti, amely azt mutatja meg, hogy egy 1-től 5-ig terjedő skálán mennyire édes a választott paradicsom.

A besoroláshoz az úgynevezett Brix érték szolgál alapul, amely a paradicsom esetében annak cukortartalmát jelzi. A jelzés megtalálható minden paradicsomfajta ártábláján, a csomagolt kiszerelésben megvásárolható paradicsomok esetében pedig az édességmértéket mutató etikett rákerül a csomagolásra is.

A szortiment legédesebb paradicsomfajtái a Strabena és a Cukorfalat, mindkettő magyar beszállítóktól kerül az áruházak polcaira. A Lidl kiemelt figyelmet fordít a fogyasztói szokások változásaira is, így idén március óta új paradicsomfa.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »