Mostantól lesz igazán izgalmas a bamakói al-kaidások élete: hat orosz állampolgárt is agyonlőttek a pénteki túszdrámában

Hat orosz állampolgár is meghalt a pénteki bamakói túszdrámában – közölte az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy az áldozatok egy légi teherszállító vállalatnál dolgoztak.

A támadás idején tizenkét orosz állampolgár tartózkodott a Radisson Blu szállodában. Valamennyien a Volga-Dnyeper cég alkalmazottai voltak. Hat orosz állampolgárt sikerült élve kiszabadítani.

Az áldozatokat a támadók az étteremben már a támadás első perceiben agyonlőtték – áll a tárca közleményében. Valamennyien Uljanovszk környékéről valók, ahol a cég székhelye található.

Hírdetés

Előzőleg Vlagyimir Putyin orosz elnök Ibrahim Boubacar Keita mali elnökhöz intézett üzenetében szombaton részvétét fejezte ki az "embertelen támadás után", és a terrorizmus elleni "széleskörű nemzetközi együttműködést" szorgalmazott.

A bamakói luxusszálloda ellen elkövetett iszlamista támadásban Salif Traoré mali belügyminiszter szombati közlése szerint a terroristák húsz embert öltek meg, közöttük 18 a szálloda vendége volt, 2 pedig rendőr. 17 másik vendég és három rendőr megsebesült. Ibrahim Boubacar Keita elnök szerint a túszejtők elleni kommandós támadásban két fegyverest öltek meg. S a rendvédelmi szervek még legalább három további ember után nyomoznak, akiknek köze lehetett a túszdrámához.

(MTI)

Korábban írtuk: 170 embert ejtettek foglyul az Allah akbarozók Bamakóban – az szabadulhatott, aki idézni tudott a Koránból, 27 halott


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »