Most tárgyalnak a felmondásukról az indexesek

Az Index-szerkesztőség 90 fős csapatából szinte mindenki felmondott Dull Szabolcs főszerkesztő menesztése után, a hvg.hu azt írja, hogy ma egy ügyvéddel kell letárgyalniuk távozásuk részleteit. A lap szerint többen keménykedéstől tartanak, de Bodolai László azt üzente, nem lesz tárgyalás, csak lepapírozás és az egyértelműségi kérdések tisztázása.

Hétfőn délelőtt a pénteken felmondott dolgozók is bementek az Index szerkesztőségébe, ma derül ki, hogy meddig kell dolgozniuk a felmondási idő alatt – mondta egy indexes újságíró a hvg.hu-nak. Több helyről megerősített információik szerint Bodolai a folyamat levezénylésére felkért egy munkajogi ügyvédet, ugyanazt, aki korábban megírta a szerződéseket.

Hírdetés

A hvg.hu úgy tudja, az újságírók többsége augusztus 1-el szüntetné meg a munkaviszonyt, bár volt, aki azonnali hatállyal adta be a felmondást, és kérték a munkavégzés alóli felmentésüket. Többek szerint Bodolai megüzente, hogy formai hibák vannak a felmondásokkal, ezt valaki úgy értékelte, hogy „baszakszik velünk”, más ennél higgadtabb volt és nem gondolja, hogy a kuratóriumi elnök ne fogadná el a felmondásokat.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »