Most persze azt hiszik, hogy Trump viccel, pedig véresen komoly

Donald Trump republikánus elnökjelölt egy floridai rendezvényen hozta nyilvánosságra az ISIS alapítójának és társalapítójának nevét. Micsoda elszólás: Barack Hussein Obama és Hillary Clintont. Noha nem ilyen egyszerű a képlet, de alapjában véve igaz: Az ISIL-t az amerikai titkosszolgálat, meg az izraeli hozta létre.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A politikus a floridai Sunrise-ban tartott rendezvényén több ízben is bírálta az Egyesült Államok közelkelet-politikáját, melyben kifejtette: hatalmas káoszt eredményeztek az USA katonai bevetései a térségben. Szót ejtett az Iszlám Állam terrorszervezetről is, mellyel kapcsolatban azt mondta: Obama regnálása nemcsak, hogy elősegítette a felemelkedésüket, hanem az Iszlám Államot nem más, mint maga Barack Obama alapította.”

A demokraták elnökjelöltjét, Hillary Clintont az ISIS társalapítójának nevezte. Ellenfele kapcsán kiemelte, hogy az a külpolitika, amelyhez a nevét adta Clinton, tökéletesen kontraproduktív és szégyenteljes volt. A republikánus ingatlanmágnás többször a teljes neve alapján, Barack Hussein Obamaként referált a jelenlegi amerikai elnökre, érzékeltetve muszlim családi örökségét.

(Independent)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »