Most mondott le Marton László – a csillagváltás nem érintette…

A szexuális zaklatással megvádolt rendező levélben közölte a Vígszínházzal, hogy ügye tisztázásáig lemond főrendezői állásáról, ugyanakkor hozzátette: a személyével kapcsolatos állítások valótlanok. A Vígszínház elfogadta a lemondást.

A mai nappal lemondott főrendezői állásáról Marton László – tudta meg az atv.hu. A szexuális zaklatással vádolt rendező ezt közleményben tudatta a Vígszínházzal, és Eszenyi Enikővel.

„Tisztelt Igazgató Asszony, kedves Enikő! Kijelentem, hogy a személyemmel kapcsolatos állítások valótlanok.

Hírdetés

Mai nappal főrendezői állásomról lemondok a személyemet érintő ügy tisztázásáig. Kérem lemondásom tudomásul vételét. Tájékoztatlak, hogy a tegnapi napon hasonló indokkal kértem a Színművészeti Egyetemen tanári működésem szüneteltetését” – írta közleményében Marton.

Október 14-én robbant ki a botrány, amikor Sárosdi Lilla színésznő kiállt a nyilvánosság elé, hogy elmondja, 20 évvel ezelőtt egy még ma is aktív, ismert rendező zaklatta szexuálisan. Ma, a Facebookon keresztül meg is nevezte állítólagos zaklatóját: „az illető Marton László, a Vígszínház egykori igazgatója, rendező és egyetemi tanár” – mondta.

Később Marton László közleményt adott ki, melyben azt írta: „Sárosdi Lilla állítása minden valóságalapot nélkülöz. Rágalom! Ezért kénytelen vagyok a megfelelő lépések megtételére”.

atv.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »