Most mindenki döbbenettel nézi, mi folyik Ausztriában? Egészséges szemléletváltás!

Kiélezett a verseny az osztrák államfőválasztásnál, hibahatáron belül mozog az eredmények jóslása – mondta Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense vasárnap este az M1 aktuális csatornán.

Magyar Menedék - Karácsony

A másfél hét múlva tartandó ausztriai államfőválasztáson a szavazók az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) által indított Norbert Hoferre vagy a Zöldek által támogatott Alexander Van der Bellenre adhatják le a voksukat.
Gálik Zoltán hozzátette, megismételt második forduló lesz most, az egyértelműen szélsőjobboldali szabadságpárti jelöltnek esélyt adhat, hogy az Egyesült Államokban is Donald Trump győzött a választáson, amire senki nem gondolt volna előre.

A párt kampánya az Európa-ellenességre és a bevándorló-ellenességre épült – mondta, hozzátéve, hogy szóba került népszavazás kiírása is Ausztria unióban maradásáról. Az osztrákok 70 százaléka egy felmérés szerint benn maradna az Európai Unióban – tette hozzá.

A bevándorlási kérdésében is sokat tett már a kormány, egyebek mellett 500 eurót ajánl az országot elhagyó bevándorlóknak és 2016-ra 37 500-ban maximálta a menedékkérők számát – ismertette.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »