Most mi lesz?

Most mi lesz?

Most mi lesz? Hát már az osztrákok is? Kurz is beállt a diktátorok egyre hosszabb sorába?

Ó, micsoda idők!

„Putyin az osztrák külügyminiszter esküvőjén mulatott

Vlagyimir Putyin orosz elnök szombat délután részt vett Karin Kneissl osztrák külügyminiszter stájerországi esküvőjén, majd a lakodalomra szintén meghívott Sebastian Kurz osztrák kancellárral együtt gépkocsin Grazba utazott, ahonnan elnöki repülőgépén Berlinbe repült.

Karin Kneissl és vőlegénye, Wolfgang Meilinger vállalkozó a dél-stájerországi Gamlitzban tartotta esküvőjét, amelyre az osztrák külügyminiszter még június eleji bécsi látogatásakor hívta meg az orosz elnököt. Putyin elfogadta a meghívást, és mintegy másfél órát jelen volt a dél-stájerországi borvidéken rendezett esküvőn és lakodalmon. 

Putyin elnöki különgépén érkezett a grazi repülőtérre, ahonnan gépkocsival utazott tovább az esküvő helyszínére. A stájerországi borúton haladó konvojt érdeklődők tömege üdvözölte. Röviddel az orosz elnök előtt érkezett meg az esküvőre Sebastian Kurz osztrák kancellár is. Jelen volt Heinz-Christian Strache, a kormánykoalíciós Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, alkancellár és az osztrák kormány több tagja is. A pártonkívüli Kneisslt az FPÖ javasolta a külügyminiszteri tisztségre.

Hírdetés

A rendkívüli biztonsági intézkedésekkel övezett esküvőn mintegy száz vendég volt jelen.

Putyin a televíziós felvételek tanúsága szerint virágcsokorral, széles mosollyal köszöntötte a menyasszonyt, majd az orosz elnökkel együtt érkezett doni kozák kórus adott ünnepi műsort. Az orosz elnök táncra is felkérte az osztrák külügyminisztert. Elutazása előtt Putyin filctollal egy kis szívet rajzolt a menyasszony és vőlegény autójára, beleírta a pár nevét, majd aláírta a rajzot. Az orosz elnök németül búcsúzott el az újdonsült pártól és az osztrák sajtó képviselőitől, majd visszautazott Grazba, ahonnan a kormánygépen Berlinbe repült tovább.

Putyin összesen mintegy három órát tartózkodott Ausztriában, a német kancellárral esedékes találkozójának kezdete a Berlin melletti Meseberg kastélyban 18 órára volt kitűzve.

A libsik sivalkodtak Putyin látogatása miatt

Ausztriában többen bírálták Putyin magánlátogatását diplomáciai megfontolásokból és a magas biztonsági költségek miatt is.

Azonban hiába a hiszti, az osztrák külügyminisztérium közölte, hogy Putyint a saját biztonsági személyzete kíséri, melynek költségeit „az orosz fél fedezi”. Az esküvő költségeit pedig  Kneissl állta, beleértve a biztonsági magánügynökségre fordított kiadásokat – hangsúlyozta a tárca. 

Az ellenzéki pártokat azonban nem érdekelték a tények, tovább nyavalyogtak Putyin miatt. 

Michel Reimon, az osztrák Zöldek EP-képviselője odáig ment, hogy lemondásra szólította fel a külügyminisztert. 

Ukrajna sem hagyta szó nélkül Putyin látogatását. Hanna Hopko, az ukrán parlament külügyi bizottságának elnöke kijelentette, hogy Ausztria Putyin esküvői meghívásával nem lehet többé semleges közvetítő az ukrajnai konfliktusban.”


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »