Most már nyugodtan ki lehet lépni ebből a néppárt nevezetű szutyokból

Szélsőséges pártokkal nem hajlandó együttműködni az Európai Néppárt csúcsjelöltje, elég mandátumot szereztek az Európai Parlamentben. Az Európai Néppárt saját győzelmi ünnepsége után az Európai Parlament sajtótermébe is széles mosollyal érkezett Manfred Weber, a különbség csak annyi volt, hogy itt nem szólt zene, miközben a színpadra lépett.

A politikus üzenete is hasonló volt, mint egy órával korábban a Renaissance szálloda termében: szélsőséges pártokkal nem hajlandó együttműködni, akár balról, akár jobbról. A szociáldemokratákkal, vagy a liberálisokkal viszont szívesen, de fontosnak tartja azt is, hogy megmaradjon a csúcsjelölti rendszer.

„Ez nem egy győzelem számunkra, de azért boldog vagyok, mert az Európai Néppárt maradt a legnagyobb erő az Európai Parlamentben” – mondta Weber, aki kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy szükségük van-e a Fidesz támogatására a következő ciklusban.

Hírdetés

„Az Európai Néppártnak körülbelül 26 mandátumos többsége van, mi vagyunk a legnagyobb képviselőcsoport. Azt hiszem, ez megválaszolja a Fidesszel kapcsolatos kérdést is” – tette hozzá Weber, nem kimondva, de nem is titkolva, hogy nincs feltétlenül szükségük a 13 mandátumot szerzett magyar kormánypártra.

A német politikus már korábbi beszédében is világossá tette:nem fognak olyanokkal együtt dolgozni, akik el akarják pusztítani Európát, nem fogunk nacionalistákkal együtt dolgozni.

hvg.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »