Most már hivatalos: az aputest menő

Most már hivatalos: az aputest menő

A The Guardian beszámolója szerint a Dating.com felmérésében részt vevő egyedülálló emberek 75 százaléka választaná az aputestet annak izmos változata helyett.

Az aputest címként azokra a férfiakra használják, akik nem kimondottan törekednek arra,

hogy kisportolt „beach body”-val rendelkezzenek,

hiszen egy átlagos férfi nem így néz ki, és nem a filmekben látott izmos férfiak tükrözik a valóságot – írja az Index.

A felmérésben részt vevő férfiak 45%-a még a randioldalán is büszkén feltünteti (#dadbod), hogy ilyen a testalkata, hiszen tisztában vannak azzal, hogy a nők többségének nincs ellenére egy kis pocak. 

Hírdetés

Maria Sullivan, a Dating.com alelnöke szerint a felmérés bebizonyította, hogy a nagyon fitt és formás test nem feltétlenül előny a párkeresésben.

Hozzátette még, hogy: a filmek és a tévéműsorok általában a Barbie- és Ken-testalkatot népszerűsítik, így az emberek azt hiszik, ehhez hasonlónak kell lenniük, hogy megtalálják a párjukat. Megerősíthetjük, hogy a való világ nem így működik.

Nem számít a testalkatod, a lelki társad ott van. 

Nemrég Jonah Hill is nyilvánosan szólt vissza azoknak, akik a testalkatára tesznek megjegyzéseket. A színész sok év után végre elfogadta magát, annak ellenére, hogy a média folyton arról cikkez, éppen mennyit fogyott vagy hízott.

De tavaly még Zac Efron is megkapta az aputest címkét, ami végül nagy vitát váltott ki a férfiakkal szemben támasztott elvárásokról, ami az alkatukat illeti. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »