Most már aztán tényleg meglesz a náci aranyvonat!

Most már aztán tényleg meglesz a náci aranyvonat!

Megkezdődtek a munkálatok a lengyelországi Alsó-Sziléziában. A munkálatokat végző vállalat azt ígéri: napok kérdése, és kiderül, megvan-e a náci aranyvonat.

„A vonat nem tű a szénakazalban, ha ott áll, akkor biztosan ráakadunk” – nyilatkozta a lengyel TVN24 hírtelevíziónak Andrzej Gaik, a pár napja kezdődött kutatás sajtóreferense. A kutatók állítják: néhány nap, és kiderül, vajon valóban az alsó-sziléziai Walbrzych település alatt rejtették-e el a legendás náci aranyvonatot, ahogy az korábban már többször is felröppent hírként.

A munkálatokat a múlt hét végén kezdték meg a Wroclawot Walbrzych városával összekötő vasútvonal 65 kilométeres körzetében. A fúrásokat Piotr Koper és Andreas Richter vállalata végzi. Andrzej Gaik közölte: hat méter mélyen végeznek ásásokat, de bizonyos területeken valószínűleg szükséges lesz mélyebbre is lefúrni. Elmondta: a szakértők a vasúti töltés mentén három átfúrást fognak végezni száz méter hosszan egymástól harmincméternyi távolságokban.

Hírdetés

A vállalat még tavaly augusztusban kért engedélyt a munkálatokra. A jelenlegi kulturális miniszterhelyettes, a korábban történelmi értékek helyreállításával foglalkozó Piotr Zuchowski akkor azt nyilatkozta: 99 százalék, hogy az aranyvonat létezik, ám számos szakértő véleménye szerint ez csak legenda.

 

Az Alsó-Sziléziában megtekinthető egykori náci bunkerekről és az aranyvonatról írt riportunkat itt olvashatja el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »