Most már az a baja az osztrák kancellárnak, hogy nem küldhetők vissza a nagy formátumúak

Werner Faymann osztrák kancellár az Európai Unió külső határának biztosítására hozott intézkedéseket "jogszerűnek" nevezte az Orbán Viktorral folytatott pénteki tárgyalásai után.

Werner Faymann osztrák kancellár korrektnek nevezte Magyarország és Ausztria kapcsolatát, miután pénteken Bécsben megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel, ugyanakkor az APA hírügynökség jelentése szerint arra is utalt, hogy van bizonyos feszültség a viszonyban és többször is hangoztatta: "kell egy alap ahhoz, hogy együtt lehessen működni".

Hírdetés

A két politikus egy és negyedórás találkozójuk után külön-külön nyilatkozott a sajtónak. Faymann kijelentette: a találkozó "megmutatta, hogy beszélnünk kell egymással". A kancellár az Európai Unió külső határának biztosítására hozott intézkedéseket "jogszerűnek" nevezte, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a menedékjog ezzel "egyenrangú, az egy emberi jog".

"Az nem megy, hogy a dublini szabályok alapján ne lehessen menekülteket visszaküldeni más országokba, mivel ott nem teljesítik a normákat" – mondta Faymann, az osztrák hírügynökségi jelentése szerint Magyarországra, de Görögországra is célozva. "Igen kívánatosnak tartanám", ha jobban tájékoztatnák az osztrák hatóságokat a menekültek magyarországi áthaladásáról – mondta az osztrák kancellár.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »