Most-Híd: a bizalom megingott, ennek ellenére hajlandók vagyunk tovább folytatni a hárompárti tárgyalákosat

Most-Híd: a bizalom megingott, ennek ellenére hajlandók vagyunk tovább folytatni a hárompárti tárgyalákosat

A lehető leggyorsabban létre kell hozni a szlovákiai magyarok és más nemzetiségek közös politikai képviseletét – fogalmaz a Híd párt közleményében. 

Elnökségi ülést tartott a Most-Híd, amelyen a párt vezetői foglalkoztak a magyar pártok egyesülési folyamatával.

Hírdetés

A Sólymos László vezette párt szerint a lehető leggyorsabban létre kell hozni a szlovákiai magyarok és más nemzetiségek közös politikai képviseletét. Közleményükben kiemelték, nagyon fontosnak tartják azt, hogy a Hídnak sikerült megegyeznie az MKP-val. Ezzel ugyanis – véleményük szerint – 10 év szembenállását sikerülhet feloldani. 

– olvasható a párt közleményében, amely egyebek mellett kitér a koronavírus-járvány ellen hozott kormányzati intézkedések “hatástalanságára” is.

A Híd szerint a kormány belső viszályai és az intézkedések átláthatatlansága, az oltási terv hiánya vagy annak megszegése aláássák a polgárok államba vetett bizalmát, ami az óvintézkedések eredménytelenségével jár. A Híd ezért felszólította a kormányt, hogy “a koronavírus-járvány idejére függessze fel a nyilvánosság előtti civakodást, fókuszáljon a felvilágosításra és a gyors, biztonságos oltásra. Értékelje át a kormányfő által kilátásba helyezett átfogó tesztelés tervét. Az országos „hadgyakorlat“ helyett a leginkább sújtott járások célzott tesztelését részesítse előnyben.”


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »