Most Gyurcsány samesza ugrott Orbánnak

Most Gyurcsány samesza ugrott Orbánnak

A Közép-Európai Egyetem rektora továbbra is teljesen hülyének nézi a magyar közvéleményt. Időről időre sajtótájékoztatón állnak neki fenyegetőzni, hogy amennyiben eddig és eddig – most éppen december 1-ig – a magyar kormány nem írja alá az intézmény amerikai diploma kiadására jogosító felének, a CEU-nak a működési engedélyét, akkor kiköltöztetik az intézményt Bécsbe. Arról az egyetemi egységről van szó, ami egyszerűen nincs is! Értik, ami nem is létezik!

Ezért a módosított felsőoktatási törvény értelmében nem is adhat ki amerikai diplomát. A törvénymódosításig azért adhatott ki, mert privilegizált helyzetben volt, amit még az SZDSZ-es Magyar Bálint intézett el neki a Gyurcsány kormányban 2005-ben. Ezt Soros hálálkodó levelében külön meg is köszönte neki. (Íme) Ezért reagált Kovács Zoltán kormányszóvivő helyesen Michael Ingnatieff rektor csütörtöki sajtótájékoztatójára, hogy ez nem más, mint „Soros-féle politikai blöff”. Hozzátette, inkább azokkal a tényekkel kellene a CEU-nak foglalkoznia, amelyeket „már ezerszer közöltünk velük”. A magyar szabályozást pontosan ismerő CEU azonban a tényleges megfelelés helyett inkább blöfföl, zsarol, fenyeget, próbálja a hazai és a nemzetközi közvéleményt a magyar kormány ellen hangolni.

Enyedi Zsolt rektorhelyettes az ATV-ben idézte a kormány javaslatait, miszerint „maradjon a Közép-Európai Egyetem magyar magánegyetemként itt és közös programokat indítson külföldi egyetemekkel”. Ez azonban számukra érdekes módon nem megoldás. Az igaz ugyan, hogy igazodik a magyar jogszabályhoz, s az is igaz, hogy egyetemek sokasága ezt zokszó nélkül betartja és ennek megfelelően működik. Köztük amerikaiak is, mint a Notre Dame vagy a McDaniel Collage. De ez nem számít. Enyedi szerint „nyilvánvalóan” az lehet a baj, hogy „létrehozatalában nagy szerepe volt” Sorosnak. Kerestem a felsőoktatási törvényben, hol találom meg azt, hogy Soros személye kizáró ok lenne bármilyen téren a felsőoktatásban. Képzeljék, nem találtam sehol.

Aztán következett az Egyenes beszédben Hiller István, az oktatás gyurcsányi időkbeli tótumfaktuma, amikor a privilegizációs szabályozást – az ő közreműködésével is – megteremtették a CEU-nak, s azt találta mondani, „a felsőoktatási törvény módosításának semmilyen szakmai alapja és indítéka nem volt.” Tehát vissza az egész! Érdekes, valamiért neki is ugyanolyan fontosak az egyetem számára a semmiért megadott kiváltságok, mint anno Magyar Bálintnak vagy most éppen a rendre zsaroló sajtótájékoztatókat tartó Ignatieff rektornak. S hogy a kör teljes legyen, s a sorosi privilégiumokat mai is foggal körömmel védő liberális társaság minden releváns tagja megszólaljon, Gyurcsány Ferenc Gréczy Zsolt szóvivő száján keresztül üzent ugyancsak az ATV-ben. Moslék Gréczy egyszerűen lehülyézte a minden felsőoktatási intézményre egyaránt érvényes szabályok mellett kiálló, a privilégiumokat megszüntető Orbán Viktort. Szó szerint ezt mondta. „Magyarországnak nem Gyurcsány Ferenc a problémája, hanem az, hogy éppen kitiltanak egy egyetemet Magyarországról. Magyarországot nyilvánvalóan egy nem normális ember irányítja.”

Hírdetés

Láthatjuk, a jogállam lábbal tiprása mellett – az egyetemet a politikai harc eszközévé emelve – Orbánt gyalázza ez a magát a demokrácia bajnokának valló moslék szóvivő, akinek pártja nemcsak a kiváltságok megmaradásért küzd, hanem főképpen azért, hogy Soros György befolyása – migránsinvázió, kevert népességű Európa – a jövőben is meghatározó legyen – nyilván főleg rajtuk keresztül – Magyarországon.

Egyébként meg ki a fenét izgat, hogy kimegy-e Bécsbe az egyetem amerikai diplomákat osztó fele vagy nem? De ha itt marad, feleljen meg úgy a jogszabályoknak, mint a többi. Ha nem tetszik, akkor pedig menjen, ahova akar.

Horváth K. József – https://leander.blogstar.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »