Most bizonyíthatnak a nő politikusok – a Novák Katalin ügy kapcsán

Most bizonyíthatnak a nő politikusok – a Novák Katalin ügy kapcsán

A nők jobb politikusok a férfiaknál, mert nők, női készségekkel (empátiával főleg). Munkabíróbbak, jószívűek állítja a balos sajtó. Bár lehet vitatni mindegyik kijelentést (az empátiát pl. Szabó Tímea eszement kirohanásainál amikor női méltóságáról megfeledkezve üvöltözik az Országházban), mi most a jellemet, a becsületet vizsgáljuk az köztársasági elnöki kegyelem kapcsán. 

Magát az eseményt most nem ismertetném, amúgy is ezzel van tele a sajtó. A kérdés itt merül fel: valóban jobb politikusok a nők? Gondolva akár arra az angol miniszternőre, aki kimondta: ő bizony atomot is bevetne, ha szükségesnek látja. Mert ugye a nők élő embereket látnak statisztikai adatok helyett.

Ugyancsak elgondokodtató Donáth Anna és Cseh Katalin törekvése Brüsszelben, ahol számtalanszor azért lobbiznak, hogy Magyarország kevesebb pénzt kapjon az Európai Uniótól. Valószínűleg a lakosság elégedetlenségére számítanak, és hogy áldatlan tevékenységük eredményét a kormányon kérjék számon az emberek – magyarul megbuktassák Orbán Viktort.

Ma így áll a helyzet az elnöki kegyelem kapcsán: Novák Katalin vélhetően jóhiszeműen, a jó asszonyi szívére hallgatva kegyelmet adott, Varga Judit akkori Igazságügyi miniszter összetartva vele erre áldását adta, és most a közvélemény szemében lévő szálkát Orbán Viktor gyógyítgatja. Az eredeti döntés szembement a uralkodó politikai akarattal, elkezdve erodálni a pedofília elleni szigorú fellépést. Ez pedig szavazatvesztéshez vezethet. Most megy tűzoltás, és az előremenekülés.

Hírdetés

Úgy tűnik, két politikusnő hibázott, és férfipoltikusok garmadája igyekszik ezt helyrehozni

Nem állítom amúgy, hogy a női politikusok rosszabbak a férfiaknál. De nem is jobbak, legfeljebb alkalmanként és részterületenként. És mindez fordítva is igaz, a férfiak is bizonyos helyzetekben jobbak ősi (genetikusan átörökített) készségeik miatt, másokban gyengébben hegedűlnek. A fenti példa lényege számomra ez: együtt kell működni a közjó érdekében férfinek és nőnek. Egymást segítve, nem lenyomva, akárcsak a római katonáknál, amikor a társam pajzsa engem is védett, és az enyém pedig őt is. Nem számít ki hibázik és ki hozza helyre, csak ezt a feminista gyökerű szexizmust felejtsük végre el, hogy túl kell kompenzálni a nőket, mert bár erősek, de igazából mégse.

Jó példának női politikusokra ott van a Vaslady, Margaret Thatcher, vagy 2015 – ig Angela Merkel. Lehet jó politkus egy nő. De biztos számomra, hogy nem jobb összességében mint egy férfi.

Nem is kell feltétlen jobbnak lennie – bár törekedhet erre.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »