Most belenyugszik az idegenek betelepítésébe a Fidesz vagy nem? Ezt kérdezi több millió magyar

Most belenyugszik az idegenek betelepítésébe a Fidesz vagy nem? Ezt kérdezi több millió magyar

Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke úgy látja, hogy kiderült: a jobbikos, tisztességes hazafias hozzáállás és a Fidesz irányvonala között hatalmas szakadék tátong. Erről a politikus ma délutáni sajtótájékoztatóján beszélt.

Felidézte, hogy Németh Zsolt azt mondta:

a kvóta az egy kényszer lenne, amivel szemben nem lenne apelláta. Egy kérdésre úgy felelt a fideszes politikus, hogy miután az első körben szétosztott 120 ezer menekültet szétosztásáról legitim döntés született, azt végre  kell hajtani.

Németh Zsolt a sajtóhírek szerint Szijjártó Pétert válthatja a külügy élén. Éppen ezért a Jobbik arra szólítja fel a kormányt, hogy amaz tisztázza álláspontját: a migránsokkal kapcsolatos kvótarendszert adott esetben elutasítja vagy nem, mert inkább saját leendő külügyi vezetőjének ad igazat.

Hírdetés

A párt szerint a kormány kettős beszédet folytat. Miközben itthon szabadságharcot hirdet a kvótarendszerrel és Brüsszellel szemben, később az Európai Unió döntésére hivatkozva mégis elfogadhatja azt. Ezzel szemben a Jobbik zéró toleranciát hirdet a kvótarendszer ellen.

Z. Kárpát Dániel kifejtette, hogy a kvótarendszer nem csak elutasítandó, de nem is életszerű. Embertelen nem csak a lakosság nézőpontjából, de a migránsokéból is. Hiszen, ha valakit a menedékkérelme alapján befogadnak, de München helyett majd Nyíregyházán kell élnie, akkor oda el kell kísérni, mert magától nem fog elindulni. Ennek azonban nincs értelme, mert nem is fog ott maradni. Hiszen rokonai sok esetben a nyugati tagállamokban élnek. Magyarország pedig képtelen részükre versenyképes karriert felkínálni.  Hiába toloncolja ki ezeket az embereket Németország, ha utána felülnek a vonatra és visszamennek. Börtöntáborokat mégsem hozta létre az Európai Unió.

Tehát a Jobbik szerint a kvótarendszer elutasítandó, nem életszerű, pozitív hatása nincs. Egy hátránya van: az Európai Unión kívül, bevándorlási szándékkal élők tömegek számára ez meghívólevél lehet, feltételezhetik azt, hogy jogi helyzetük előbb vagy utóbb, de úgyis legalizálható a határátlépésük után. Z. Kárpát Dániel elárulta, hogy minden menekültre, szakértői számítások szerint családegyesítések és egyéb folyamatok miatt akár hat másik is juthat.

A Jobbik ügydöntő népszavazást akar a kvótarendszer ellen, ez kellő legitimációt adna a kormánynak is ahhoz, hogy Brüsszelben elmondja: a magyar emberek millió nem kérnek ebből. Z. Kárpát Dániel megfogalmazása szerint ez egy szuverén nemzetállam akarata, mely nem fogadja el az idegenek betelepítését. Európa megtelt, ezért a bevándorlást kiváltó okokat, Európán kívül kell megoldani.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »